VIDEO. Ana Birchall o critică pe Alina Gorghiu care acuză USR de pesedism. „Această doamnă a intrat în Parlament cu voturile votanților PSD!”


VIDEO. Ana Birchall o critică pe Alina Gorghiu care acuză USR de pesedism. „Această doamnă a intrat în Parlament cu voturile votanților PSD!”

Fostul ministru al Justiției Ana Birchall critică dur ipocrizia publică a senatoarei PNL Alina Gorghiu după ce liberala a publicat pe pagina sa de Facebook o imagine în care USR + AUR = PSD. Gorghiu e un personaj din cercul intim al lui Florin Cîțu, pentru al cărei soț, Lucian Isar, premierul ar fi dorit chiar să înființeze o nouă bancă de stat (detalii AICI).

Birchall consideră că Gorghiu este ultima îndreptățită să măsoare pesedismul unei alte formațiuni politice din moment a făcut parte din structura politică liberalo-pesedistă cunoscută drept USL - alianță contra naturii ideologice între PSD și PNL formată la inițiativa securistului Dan Voiculescu și care a dominat scena politică între 2011 și 2014 – reușind chiar să obțină un nou mandat de parlamentar în 2012 după ce a candidat sub sigla PSD. Mai mult, Gorghiu este inițiatoarea unui proiect de lege poate chiar mai odios decât Ordonanța 13 a lui Florin Iordache, care le-ar fi permis condamnaților cu pedepse de până la șapte ani de închisoare să-și execute condamnările în „vilele de lux construite din banii furați statului român”.

„Judecați voi ipocrizia acestei doamne care, în orice democrație, nu ar mai fi ajuns în Parlament după mizeria de proiect de lege (introdus șmecherește între Sf. Nicolae și Crăciun), un proiect de lege mai toxic decât OUG-ul 13 al lui Iordache, un proiect de lege care, în practică, opera exact o amnistie și grațiere, un proiect de lege prin care d-na senator propunea că toți condamnații până la 7 ani de închisoare (oare de ce 7 ani și nu 6??) să își efectueze pedeapsa la domiciliu... eventual în vilele de lux construite din banii furați statului român și pentru care au fost condamnați! Noroc că am demascat public această mizerie și astfel acest proiect de lege nu a mai fost votat!  

Dar noi suntem în România unde impostură este tolerată și iată că această doamna este bine mersi în Parlament și vicepreședinte a Senatului, își promovează soțul în diverse funcții... și în continuare are mari gânduri de preamărire!  (prima poză sloganul cu care această doamna a intrat în Parlament... cu voturile votanților psd - foto jos, n.red)!”, scrie Birchall pe pagina sa publică de Facebook.

Mai mult, potrivit unui interivu acordat lui Ion Cristoiu pe Youtube, fostul ministru al Justiției, controversatul Tudorel Toader, dezvăluia, prin iunie 2020, că atât Costel Alexe, actualul lider al Consiliului Județean Iași, cât și Alina Gorghiu i-ar fi propus în trecut să candideze pe listele PNL la Parlament sau să accepte o funcție de ministru într-un eventual guvern liberal.

De asemenea, clipul de mai jos o surprinde pe uselista Gorghiu, în campania electorală din 2012, încercând să convingă un copil din București, sector 5, să deschidă ușa pentru a-i înmâna materiale electorale. Stupizenia politicianei etalată cu nonșalanță în clipul filmat și postat chiar de colegii săi a fost subiect de glume și ironii ani de zile.



„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.