Pavel Popescu: "Nu există o altă opțiune de coaliție pro-reformistă decât cea care a fost creată în urma alegerilor din decembrie 2020. Colegii noștri de la USRPLUS trebuie să înțeleagă că acțiunile lor readuc socialiștii la putere"


Pavel Popescu: "Nu există o altă opțiune de coaliție pro-reformistă decât cea care a fost creată în urma alegerilor din decembrie 2020. Colegii noștri de la USRPLUS trebuie să înțeleagă că acțiunile lor readuc socialiștii la putere"

Deputatul PNL Pavel Popescu le transmite celor din USRPLUS că acțiunile lor, printre care sprijinirea unei moțiuni de cenzură contra Guvernului Cîțu, readuc socialiștii la putere și risipesc efortul românilor din ultimii doi ani.

"Demersul colegilor de la USRPLUS are un singur efect pe termen scurt: readucerea socialiștilor la putere, a acelorași socialiști împotriva cărora am protestat zile întregi, la sub zero grade Celsius, în Piața Victoriei", spune vicepreședinte PNL Pavel Popescu. 

De asemenea, Popescu le atrage atenția parlamentarilor USRPLUS că dacă doresc cu adevărat ca țara să nu redevină captivă socialiștilor, singura opțiune rămâne un guvern PNL-USRPLUS-UDMR.

"Oricum am calcula procentele partidelor parlamentare, este evident că nu există o altă opțiune de coaliție pro-reformistă decât cea care a fost creată în urma alegerilor parlamentare din decembrie 2020. Dacă USRPLUS votează dărâmarea actualului Guvern, atunci posibilitatea revenirii la această coaliție dispare, iar asta va face ca PSD să revină la putere", atenționează liderul PNL.

Totodată, liberalul este de părere că o eventuală cădere a Guvernului Cîțu va risipi tot efortul românilor făcut în ultimii doi ani.

"În ultimii doi ani, cu eforturi uriașe din partea românilor, am reușit să stabilizăm țara, să ținem sub control pandemia, să depășim criza economică și să lansăm un program de investiții fără precedent în ultimii 31 de ani. Mediul de afaceri, angajații români, corporațiile, angajații de la stat, cu toții am făcut eforturi pentru a ieși dintr-o perioadă grea. Putem spune că am reușit, economia crește, numărul angajărilor a crescut cu peste 120.000, în piață a revenit optimismul. Dacă însă marți, parlamentarii USRPLUS se vor alia coaliției PSD-AUR, atunci toate acestea vor fi risipite. Se deschide astfel calea haosului și a instabilității politice, totul de dragul unor jocuri personale", mai spune Popescu.

Pe final, deputatul PNL subliniază că prioritățile românilor sunt cu totul altele, nicidecum actualele jocuri politice. 

"Românii sunt interesați acum de cu totul alte lucruri decât cele aflate pe agenda PSD-USR-AUR. Românii vor să trecem cu bine peste valul 4 al pandemiei, vor să investim inteligent banii din PNRR și vor o rezolvare rapidă a crizei generate de creșterea prețurilor la energie. Acestea sunt problemele reale ale românilor și nu tentativa PSD, USR și AUR de a se plasa cât mai bine pentru alegerile din 2024", încheie vicepreședintele liberal.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.