Decizia luată de un arhiepiscop catolic din Canada: doar cei vaccinați cu ambele doze sunt primiți în Biserică la slujbe


  • ACP
  • Sep 21, 2021 17:20
  • 1751
Decizia luată de un arhiepiscop catolic din Canada: doar cei vaccinați cu ambele doze sunt primiți în Biserică la slujbe

Arhiepiscopul Valery Vienneau de Moncton, din New Brunswick, Canada, a anunțat că oricine dorește să participe la slujbele publice de la bisericile din arhiepiscopia păstorită de el trebuie să fie complet vaccinat împotriva coronavirusului.    

Arhiepiscopul a anunțat cu câteva zile în urmă că arhiepiscopia sa ia măsuri pentru a ajuta Ministerul Sănătății provincial să încerce să încetinească răspândirea coronavirusului, în special varianta extrem de contagioasă Delta.  

Arhiepiscopul a declarat public că "începând din data de 22 septembrie, la orice adunare din bisericile, rectoratele sau centrele comunitare sub supravegherea noastră, cei prezenți trebuie să fie vaccinați dublu. Prin adunări înțelegem: sărbători religioase (Liturghii duminicale și săptămânale, întâlniri de rugăciune, botezuri, nunți și înmormântări, Confirmare, Prima Împărtășanie), întâlniri parohiale și pastorale, întâlniri de cateheză, întâlniri de conducere, conferințe, ateliere de lucru, întâlniri frățești și sociale, bingo, jocuri de cărți etc".

Cerința se aplică preoților, ajutoarelor laice, membrilor corurilor, voluntarilor, credincioșilor și altor participanți, precum și membrilor familiei sau prietenilor apropiați ce participă la botezuri, nunți sau înmormântări, a adăugat arhiepiscopul canadian.  

"Tinerii sub 12 ani sunt scutiți în mod natural de această măsură, deoarece nu pot fi vaccinați în prezent", a completat el, spre ușurarea multor credincioși catolici.  

Ca urmare, arhiepiscopia a anunțat că începând cu weekendul următor vor fi puși voluntari la intrările în  biserici pentru a verifica documentele care arată dovada vaccinării participanților și pentru a adăuga numele acestor persoane pe o listă, pentru ca, în următoarele ocazii, lista să informeze voluntarii pe cine să admită și numai nou-veniți- vor trebui să prezinte dovada vaccinării.

Măsură luată de arhiepiscopul Vienneau vine după ce Vaticanul a anunțat că va solicita tuturor vizitatorilor și personalului să prezinte un permis COVID-19 care să dovedească că au fost vaccinați, s-au recuperat după îmbolnăvirea cu coronavirus sau au un test negativ, dacă vor să mai intre în oraș începând de la 1 octombrie, însă cei care vin doar ca să asiste la Liturghie sunt scutiți. (sursa: AICI)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.