Fiul patronului de la Cris-Tim a fost arestat preventiv pentru trafic de droguri de mare risc. Rețeaua din care face parte și beizadeaua de milionar vindea cocaină la Cornu, Prahova


Fiul patronului de la Cris-Tim a fost arestat preventiv pentru trafic de droguri de mare risc. Rețeaua din care face parte și beizadeaua de milionar vindea cocaină la Cornu, Prahova

Vlad-Cristian Timiş, fiul patronului Cris-Tim, cel mai mare producător de mezeluri din România, a fost arestat preventiv, pentru trafic de droguri de mare risc. Acesta a fost depistat de DIICOT în urma unui flagrant, scrie publicația Gazeta de Sud.

În urma hotărârii Tribunalul Dolj, fiul lui Radu Timiş a fost arestat, pentru 30 de zile, alături de un alt inculpat. Cei doi, care traficau cocaină în zona Cornu, Prahova, au contestat măsura preventivă.

Solutia Tribunalului Dolj pe scurt: „În temeiul art.226 din C.pr.pen. art.223 alin.2 din Codul de procedură penală rap. la art.202 alin. 1, 3 şi 4 lit. e din C.pr.pen. admite propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie- Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism-Serviciul Teritorial Craiova. Dispune arestarea preventivă a inculpatului Timiş Vlad-Cristian pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 14 septembrie 2021 şi până la data de 13 octombrie 2021, inclusiv.

Dispune arestarea preventivă a inculpatului Stoian Daniel-Florin pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 14 septembrie 2021 şi până la data de 13 octombrie 2021, inclusiv. Cheltuielile judiciare avansate de către stat rămân în sarcina acestuia. În temeiul art.275 alin.6 C.p.p. cheltuielile privind avocaţii din oficiu rămân în sarcina statului Cu drept de contestaţie în termen de 48 ore de la pronunţare pentru cei prezenţi şi de la comunicare pentru cei lipsă. Pronunţată în camera de consiliu, azi 14.09.2021, ora 20.35".

Fiul lui Radu Timiş este acuzat de DIICOT de trafic de droguri de mare risc. Iniţial a fost prins un tânăr de 21 de ani în timp ce vindea cocaină în Cornu, Prahova (localitate în care se află și celebra proprietate a pușcăriașului Adrian Năstase). Ulterior a fost prins în flagrant Vlad Timiş, în vârstă de 22 de ani, când intenţiona să ridice banii de pe urma vânzării cocainei de la primul tânăr. La momentul flagrantului a fost şi testat, fiind depistat drogat cu cocaină.

Potrivit art. 2 din Legea nr. 143/2000 privind combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri, „(1) Cultivarea, producerea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformarea, oferirea, punerea în vânzare, vânzarea, distribuirea, livrarea cu orice titlu, trimiterea, transportul, procurarea, cumpărarea, deţinerea ori alte operaţiuni privind circulaţia drogurilor de risc, fără drept, se pedepsesc cu închisoare de la 3 la 15 ani şi interzicerea unor drepturi. (2) Dacă faptele prevăzute la alin. (1) au ca obiect droguri de mare risc, pedeapsa este închisoarea de la 10 la 20 de ani şi interzicerea unor drepturi”.

Vlad Timiș este unul dintre moștenitorii imperiului alimentar cu o cifra de afaceri de peste 600 de milioane de lei, tatăl său fiind deținătorul uneia dintre cele mai de succes afaceri din România. Supra-numit “Regele Mezelurilor”, Radu Timiș este proprietarul companiei Cris-Tim, unul dintre cele mai cunoscute branduri de mezeluri din țară.

Conform businessmagazin.ro, Radu Timiş ocupa, în 2020, locul 73 într-un top realizat de anuarul 100 CEI MAI ADMIRAŢI CEO DIN ROMÂNIA, EDIŢIA 2020. 

Sursa foto: Gazeta de Sud

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.