Oficialii maghiari se opun vehement noului "diktat" LGBTQ: "Nu vom permite UE să ne dea lecții pe probleme care sunt numai treaba noastră!"


  • ACP
  • Sep 15, 2021 13:32
  • 30298
Oficialii maghiari se opun vehement noului "diktat" LGBTQ: "Nu vom permite UE să ne dea lecții pe probleme care sunt numai treaba noastră!"

Marți, din partea Ungariei, au venit mai multe critici dure la adresa rezoluției din Parlamentul European prin care se solicită recunoașterea căsătoriei între persoanele de același sex în toate țările Uniunii Europene.  

Textul rezoluției spune că "UE trebuie să adopte o abordare comună a recunoașterii căsătoriilor și parteneriatelor între persoane de același sex" și solicită Comisiei Europene să propună o legislație "care să impună tuturor statelor membre să recunoască, în sensul legislației naționale, căsătoriile sau parteneriatele înregistrate într-un alt stat membru".  

Această impunere e numită de europarlamentarul maghiar Balazs Hidveghi (foto stânga), din partidul de guvernământ de la Budapesta, "un alt diktat LGBTQ" care ar trebui să determine "cum să definim familia și căsătoria, cum să ne creștem copiii și ce să îi învățam la școală".

"Ungaria este un partener de încredere și predictibil în cooperarea europeană, în cazul respectului reciproc. Acceptăm opiniile altora legate de problemele lor, dar nu vom permite Parlamentului European să ne dea lecții pe probleme care sunt numai treaba noastră", a mai spus Hidveghi.  

Europarlamentarul maghiar a mai adăugat că prin această rezoluție "majoritatea leftistă își duce mai departe furia ideologică și se bagă în probleme cu care nu are nicio treabă".

Ministra Justiției din Ungaria, Judit Varga (foto dreapta), a descris rezoluția Parlamentului European drept "o poziție politică complet nefondată" care e mai degrabă o mișcare împotriva țării sale. 

"Se pare că Parlamentul European este încă rănit de faptul că Ungaria nu permite nicio propagandă sexuală în instituțiile de învățământ public, școli și grădinițe prin Legea privind protecția copilului. Deranjează faptul că rezistăm presiunii și lobby-ului LGBTQ", a precizat Judit Varga. (sursa: AICI)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.