Revoltător! Victor Ponta s-a angajat consilier juridic la propriul partid, stabilindu-și salariu de 5000 de euro pe lună. Suma colosală este plătită din bani publici


Revoltător! Victor Ponta s-a angajat consilier juridic la propriul partid, stabilindu-și salariu de 5000 de euro pe lună. Suma colosală este plătită din bani publici

Radio Europa Liberă dezvăluie că fostul premier Victor Ponta câștigă mii de euro în calitate de consilier juridic al propriului partid. Supranumit și Pinocchio pentru lejeritatea cu care lansează minciuni în spațiul public, liderul Pro România își anunțase public retragerea din politică după rezultatul dezastruos de la alegerile parlamentare din decembrie 2020. 

Iată însă că subvenția pentru partide, pe care niciun politician nu îndrăznește să o diminueze dacă nu chiar s-o taie de tot, îl ajută pe unul dintre cei mai controversați politicieni ai istoriei recente să-și bage lunar în buzunar, chiar și atunci când e pe tușă, sancționat dramatic de electorat, o sumă pe care mulți români nu o câștigă nici într-un an de zile.  

Europa Liberă a consultat un document al Autorității Electorale Permanente din care reiese că Victor Ponta, președintele Pro România, s-a angajat la propriul partid în calitate de consilier juridic. Salariul brut pe care îl primește în această calitate este de peste 25.000 de lei lunar (5.000 de euro). Victor Ponta apare că lucrează opt ore în fiecare zi pentru salariul net de 15.000 de lei. 

Pe lista angajaților Pro România se regăsește și Geanina Pușcașu, fosta consilieră a premierului Ponta. Ea este încadrată drept consultant în management, iar salariul lunar brut este 21.000 de lei (peste 4.000 de euro). 

Cel mai mare salariu din banii publici îl încasează secretarul general al Pro România, Alin Văcaru. Potrivit documentului consultat de Europa Liberă, secretarul general primește un salariu brut lunar de peste 45.000 de lei (9.000 de euro). Un salariu de peste 44.000 de lei este trecut și în dreptul lui Adrian Botilcă, informatician la Pro România. Văcaru nu a putut fi contactat pentru a-și exprima un punct de vedere. 

Sabina Chiaburu apare cu un salariu brut de peste 27.000 de lei, fiind consilier organizație politică, iar economistul partidului, Alin Constantin, are 21.000 de lei salariul brut. Șoferul partidului are un salariu brut lunar de peste 6.800 de lei. Articolul poate fi citit integral AICI.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.