Cuplul FSB Natașa-Platon, DOVADA că banii murdari ai Rusiei sunt pompați în ”națiunea civică moldovenească pro-europeană” pentru compromiterea proiectului pro-european. R.Moldova, o amenințare permanentă la adresa securității regionale


Cuplul FSB Natașa-Platon, DOVADA că banii murdari ai Rusiei sunt pompați în ”națiunea civică moldovenească pro-europeană” pentru compromiterea proiectului pro-european. R.Moldova, o amenințare permanentă la adresa securității regionale

Adevăratul subiect al scandalului Natașa Morari-Veaceslav Platon este despre legăturile ascunse dintre banii murdari ai Rusiei și proiectul așa-zisei națiuni civice moldovenești pro-europene, explică jurnalistul și istoricul George Damian, pe Facebook.  

Damian amintește operațiunea 100% rusească din 2009, când Natașa Morari a fost împinsă în față pentru a acredita, laolaltă cu alții, o narațiune mincinoasă și românofobă: s-a încercat acreditarea scenariului că rebeliunea ar fi fost provocată de ”naționaliști români”, deși operațiunea va fi fost decisă la Moscova. Nu uitați provocările operate de Natașa și nici jocul ei cu Baghirov.  

CITEȘTE și EXCLUSIV Numele agenților FSB implantați la TV8, Jurnal TV și Radio Europa Liberă Moldova. LISTA lui Vasile Costiuc. Rețelele FSB coordonate de Natașa Morari, Val Butnaru, Alexei Tulbure și Vasile Botnaru. Acuzații explozive

Așa-zisa națiune civică moldovenească nu este altceva decât o amplă operațiune prin care este preluat și mânjit proiectul pro-european, avertizează jurnalistul, care subliniază că ar fi interesant de aflat dacă susținătorii moldovenismului civic pro-european de la București au fost și ei susținuți financiar de Veaceslav Platon sau au fost doar niște idioți utili.

Podul.ro vă prezintă clarificările și acuzațiile lui George Damian:  

”Parcă s-au mai calmat spiritele de la Chișinău și putem vorbi serios despre relația dintre mafia financiară post-sovietică și mass-media pro-europeană. Pentru că despre asta este vorba, despre legăturile ascunse dintre banii murdari ai Rusiei și proiectul națiunii civice moldovenești pro-europene. Povestea de dragoste, viața privată și nașterea unui copil sunt elemente emoționale destinate deturnării discuției despre problema esențială, le ignorăm. Toate relatările despre povestea de dragoste dintre jurnalista Natalia Morari și inginerul financiar Veaceslav Platon care încearcă să mulgă o lacrimă trebuie ignorate.

CITEȘTE și EXCLUSIV: Misiunile FSB ale cuplului Natașa-Platon NU sunt un sexgate, ci o uriașă problemă de securitate națională. Kremlinul l-a trimis pe Platon în R.Moldova pentru a falimenta sistemul bancar al țării, iar Natașa i-a fost parașută de siguranță. Agentura de la TV8 și Jurnal TV încearcă deturnarea subiectului. Războiul serviciilor

La rebeliunea anti-Voronin din 2009 de la Chișinău (când Natalia Morari a fost unul din actorii împinși în față) s-a încercat impunerea narațiunii conform căreia aceasta a fost provocată de naționaliști români locali cu sprijinul ascuns al României (afișarea hărții României Mari, a drapelului român, scandările etc.). Ancheta incompletă a dezvăluit că organizarea rebeliunii anti-Voronin a fost una rusească 100%. Concluzia e simplă: dacă românii nu pot fi naționaliști se vor găsi alții să fie naționaliști români.

Același lucru s-a întâmplat în cazul Natalia Morari - Veaceslav Platon - moldovenismul civic pro-european, o preluarea și mânjire a proiectului pro-european. Ar fi interesant de aflat dacă susținătorii moldovenismului civic pro-european de la București au fost și ei susținuți financiar de Veaceslav Platon sau au fost doar niște idioți utili.

Republica Moldova rămâne o amenințare permanentă la adresa securității regionale și nu doar din perspectiva prezenței militare ruse la Nistru. Chișinăul este de mulți ani o placă turnantă a banilor murdari rusești, exportator de ingineri financiari și inginerii financiare dubioase. Fotografiile în care euro-deputații români se afișează cu tot soiul de afiliați ai banilor murdari din Rusia sunt o mărturie a eșecului instituțional în regiune”.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.