EXCLUSIV: Misiunile FSB ale cuplului Natașa-Platon NU sunt un sexgate, ci o uriașă problemă de securitate națională. Kremlinul l-a trimis pe Platon în R.Moldova pentru a falimenta sistemul bancar al țării, iar Natașa i-a fost parașută de siguranță. Agentura de la TV8 și Jurnal TV încearcă deturnarea subiectului. Războiul serviciilor


EXCLUSIV: Misiunile FSB ale cuplului Natașa-Platon NU sunt un sexgate, ci o uriașă problemă de securitate națională. Kremlinul l-a trimis pe Platon în R.Moldova pentru a falimenta sistemul bancar al țării, iar Natașa i-a fost parașută de siguranță. Agentura de la TV8 și Jurnal TV încearcă deturnarea subiectului. Războiul serviciilor

Amplul scandal generat de agenta FSB-istă Natașa Morari nu este un sexgate, așa cum vor ea și complicii ei, dintre care mulți au epoleți și misiuni, să acrediteze în spațiul public. Nu, nu este nici pe departe un subiect roz, de cancan, și cu atât mai puțin nu e o ”imixtiune” în viața privată a unei ”jurnaliste”. 

Este însă șansa de a pune reflectoarele pe rețelele rusești care infestează media de dincolo de Prut, pe agenții FSB care au adânci și întinse ramificații la vârful politicii, în administrație, în afaceri și, evident, în mediile infracționale apropiate Moscovei, pe care le protejează, le spală și le legitimează, implicându-se astfel activ în politica internă și externă a R.Moldova. 

CITEȘTE și EXCLUSIV Numele agenților FSB implantați la TV8, Jurnal TV și Radio Europa Liberă Moldova. LISTA lui Vasile Costiuc. Rețelele FSB coordonate de Natașa Morari, Val Butnaru, Alexei Tulbure și Vasile Botnaru. Acuzații explozive

Acesta este adevăratul motiv pentru care s-a declanșat acum o mare șoboloneală FSB-istă cu scopul îngropării subiectului și salvării rețelelor care funcționează în televiziuni și alte instituții de ”presă” ce pozează în ”proromânești”, ”proeuropene” și ”anticorupție” deși sunt controlate de agenții Rusiei și rostogolesc toate formele posibile de moldovensim, cu accent pe ultimul chip al acestuia: așa-zisa națiune civică moldovenească.     

În realitate, Natașa Morari se face vinovată de infracțiuni grave – favorizarea infractorilor și constituirea în grup infracțional organizat (detalii AICI). Ea ar trebui să spună autorităților abilitate cine face, în realitate, politica editorială a TV8. O face infractorul internațional Veaceslav Platon, amantul și sponsorul ei? O decide FSB (Departamentul Moldova de la Kremlin), pentru care lucrează Natașa? – fiindcă spre asta duce totul, și e legitim să ducă acolo. E o evidență că Natașa are alt centru de comandă decât unul ”jurnalistic”, acesta fiind doar un paravan pentru care a fost pregătită. Doar un agent FSB ar fi făcut ce a făcut ea în 2009 și doar un agent FSB l-ar fi scos din R.Moldova, în portbagaj, pe sinistrul Baghirov, pe care l-a dus personal până la Tiraspol. E ăsta ”jurnalism”, sau terorism mediatic? În pofida problemelor cu legea pe care le are în Rusia (parte legendate, parte reale, întrucât sora lui face pușcărie acolo, ea putând reprezenta însă și o monedă de negociere), Platon are, de asemenea, și vechi legături cu serviciile secrete rusești, e indubitabil.  

CITEȘTE și EXCLUSIV Agenta FSB Natașa Morari ar trebui să ne spună ai cui copii sunt TV8 și Jurnal TV, care promovează moldovenismul pozând în televiziuni ”românești”. Cum controlează Rusia presa ”proeuropeană” și ”anticorupție”. Noile tancuri ale Kremlinului și ”jurnaliștii” lor

Credem că Departamentul Moldova l-a parașutat pe Veaceslav Platon la Chișinău cu misiunea de a controla și de a falimenta sistemul bancar al țării după ce R.Moldova a semnat, la Summitul de la Vilnius, Acordul de asociere cu Uniunea Europeană. Totodată, credem că, ulterior, alipirea de Natașa Morari și de rețeaua ei a fost un succes al FSB, amanta-agentă spălându-l public, legitimându-l și prezentându-l în cele mai calde culori, de același tratament ”mediatic” având parte și alți infractori din anturajul lui Platon. 

Natașa Morari a prezentat schemele de corupție ale amantului drept afaceri respectabile și i-a linșat gregar pe toți inamicii și contestatarii acestuia. Aceeași Natașa l-a ”masat” bine în emisiuni pe rusofilul Stoianoglo, impus de Rusia în poziția de procuror general al R,Moldova, pentru a-i proteja pe toți infractorii Kremlinului, individ care l-a eliberat de o manieră incredibilă din pușcărie pe Platon, deși acesta fusese condamnat, inițial, la peste 20 de ani de închisoare. Platon chiar nu putea fi eliberat de la sine – a fost o comandă în sensul ăsta. Amintim că Platon este unul dintre marii interlopi aflați în spatele ”Laundromatului” – cel mai probabil, el este artizanul acestei lovituri. Nu în ultimul rând, el e un personaj-cheie în furtul miliardului. Mare specialist în devalizarea de sisteme bancare din fostul spațiu sovietic, Veaceslav Platon reprezintă un pericol de ansamblu pentru întreaga securitate a R.Moldova. 

Agenta Natașa Morari a avut și încă are misiunea de a compromite ireversibil presa de dincolo de Prut, acest scandal comportând, inevitabil, și o astfel de agendă. 

De remarcat disperarea cu care încearcă acum Jurnal TV să se distanțeze de Natașa Morari și TV8, deși Jurnal TV e un frate ”mediatic” care a rostogolit același tip de conținut. Să nu îi uităm pe cei doi Țopa din Germania (fugiți acolo pentru a scăpa de condamnări), personaje aflate în vechi tandrețuri cu serviciile rusești de informații, la fel ca Platon, inși care au asigurat, laolaltă cu alte zone dubioase, finanțarea Jurnal TV, tribuna celui mai purulent moldovenism și a nenumărate narațiuni rusești.  

CITEȘTE și EXCLUSIV Natașa Morari se face vinovată de mai multe infracțiuni grave. Ce obiectiv are ”dezvăluirea” operată de agenta FSB. ”Solnîșko”, sau șopârla care își rupe coada

Mai credem și că scandalul din jurul Natașei este doar câmpul operativ vizibil generat de o confruntare între servicii secrete – de o parte sunt FSB și GRU cu agenturile aferente, de cealaltă parte sunt serviciile secrete autohtone (în special SIS), occidentale, americane și românești. R.Moldova este un poligon experimental controlat de serviciile secrete ale Kremlinului, iar noi vorbim despre sex, donatori de spermă și cancanuri. Haideți să nu cădem în capcana asta.  

Dincolo de aceste probleme extrem de grave, mai avem una, deosebit de importantă: cine mai apără breasla jurnaliștilor din R.Moldova? Centrul pentru Jurnalism Independent , care tace în păpușoi îi timp ce molfăie bani europeni? Asociația Presei Independente ? Iată că au trecut 3 zile de la începutul scandalului și aceste instituții nu au început un studiu de caz care să decidă ce au făcut, de fapt, TV8 și Jurnal TV, jurnalism, banditism sau terorism mediatic la comanda FSB? Oricine toate face niște televiziuni poate câștiga puterea, poate ține statul în mâini? Ce ne facem dacă televiziunile astea sunt construite și promovate de servicii secrete ale Rusiei? A se nota că toate întrebările astea legitime nici că-l ating pe domnul Petru Macovei, șeful Asociației Presei Independente, care o ține langa că scandalul ăsta ar viza sexul și viața intimă a unei ”jurnaliste”. Oare de ce face Petru Macovei jocul ăsta de mânuță cu TV8? Viața intima NU are nici cea mai mica legătură cu marele subiect al acestor zile. 

CITEȘTE și EXCLUSIV Interviu. Ana Guțu demolează TV8: ”Acest post românofob poartă un război hibrid rusesc. Trebuie închis!” Agenta Natașa Morari și agentura de la TV8. Când puterea a patra devine coloana a cincea

Fost jurnalist și om de televiziune în Basarabia timp de ani de zile, Valentin Buda explică, pe Facebook, că scandalul din jurul Natașei Morari ”devoalează fraudele, spălările de bani, escrocheriile și perversiunea celor racolați de ea în slujba FSB-ului rusesc”

”Niciun om cu toate țiglele pe casă nu poate crede că scandalul din jurul așternuturilor veșnic răvășite ale Natașei este doar un banal subiect de presă roz. La fel cum niciun om cu IQ mai mare decât temperatura camerei nu se îndoiește de statutul de agent al serviciilor rusești al individei. 

Toată rețeaua de curve și impostori clădită de Natașa și infiltrată în structurile publice ale republicii de lângă Moldova stă să se prăbușească odată ce intrarea în detaliile sexgate-ului devoalează fraudele, spălările de bani, escrocheriile și perversiunea celor racolați de ea în slujba FSB-ului rusesc.

Implicațiile acestui scandal ar zgudui nu doar republica de lângă Moldova, TV8 fiind principala armă propagandistică a actualei guvernări, dar și multe fotolii politice de pe axa Bucuresti-Bruxelles. Și nu mă refer doar la complicitatea celor care au cosmetizat-o pe Natașa Fesebeeva în pro-europeană, ci și la tăcerea complice a celor care au acceptat ca agenta lui Putin și acoliții ei să aibă acces prioritar la fonduri europene.

Graba cu care se încearcă îngroparea acestui subiect și comunicatele seci privind regretul și îngrijorarea celorlalți paraziți din tabloul de famiglie al societății ‹civile› cu epoleți sub acoperire nu vă spune nimic?

Este, poate, ultima șansă de a asana mlaștina pruto-nistreană de agenții Moscovei”.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.