Oana Gheorghiu - „Dăruiește Viață” - a răbufnit criticând dur demiterea lui Adrian Gheorghe din fruntea CNAS: „Decizia este o rușine. Omul ăsta este un profesionist adevărat” / „E deja prea mult… Mai e cineva cu mintea limpede la PNL?”


Oana Gheorghiu - „Dăruiește Viață” -  a răbufnit criticând dur demiterea lui Adrian Gheorghe din fruntea CNAS: „Decizia este o rușine. Omul ăsta este un profesionist adevărat” / „E deja prea mult… Mai e cineva cu mintea limpede la PNL?”

Oana Gheorghiu, cofondatoare alături de Carmen Uscatu, a organizației „Dăruiește Viață” care, printre multe alte acțiuni umanitare, construiește din donații și primul spital oncologic pentru copii (ce va fi donat statului român odată ce lucrările sunt finalizate), are un comentariu acid față de demiterea de către premierul Florin Cîțu a lui Adrian Gheorghe, economist senior în domeniul sănătății la Imperial College London, din fruntea Casei Naționale a Asigurărilor de Sănătate.

„Această decizie este o rușine, domnule Florin Cîţu R U Ș I N E! Omul ăsta este un profesionist adevărat, nu un politician. Avea viziune, avea competență, avea determinarea de a schimba felul în care se întâmplă lucrurile în sănătate. Dar ce vă pasă, nu-i așa? Ce vă pasă de bolnavi, de spitale, de viața oamenilor, când aveți a vă ocupa de bătălii politice (duse deja în sfera patologică, după părerea mea)? 

E deja prea mult… Mai e cineva cu mintea limpede la PNL?”, scrie Oana Gheorghiu (foto sus, stânga) pe pagina sa de Facebook.  

Adrian Gheorghe a fost revocat joi din funcţia de membru al Consiliului de Administraţie şi preşedinte, cu rang de secretar de stat, al Casei Naţionale pentru Asigurări de Sănătate, printr-o decizie a premierului Florin Cîţu publicată în Monitorul Oficial, precizează spotmedia.ro.  Prin aceeaşi decizie, Adela Cojan, vicepreşedinte al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, va exercita atribuţiile preşedintelui CNAS până la numirea conducătorului instituţiei în condiţiile legii.

Adrian Gheorghe a fost numit în funcție în ianuarie 2021, în mandatul de ministru al Sănătății al lui Vlad Voiculescu.

Atunci, la propunerea lui Vlad Voiculescu, Florin Cîțu a revocat-o pe Adela Cojan, care era președinte al CNAS, și l-a numit pe Adrian Gheorghe. Adrian Gheorghe a fost consilier al lui Vlad Voiculescu în 2016, în primul mandat de ministru al sănătăţii. Bugetul pe acest an Casei Naționale de Asigurări de Sănătate este de 44,8 miliarde de lei, fiind una dintre instituțiile publice cu cel mai mare buget din țară.

Adrian Gheorghe, 35 de ani, este economist senior în domeniul sănătăţii la Imperial College London, are un doctorat la Universitatea din Birmingham şi a lucrat ca economist în sănătate la Oxford Policy Management, o firmă de consultanţă în dezvoltarea internaţională, potrivit profilului sau de LinkedIn. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.