"Voi depune plângere penală!". Uselistul deghizat în liberal, Florin Roman, se victimizează după ce a încercat să confiște ședința Plenului Reunit al Parlamentului


"Voi depune plângere penală!". Uselistul deghizat în liberal, Florin Roman, se victimizează după ce a încercat să confiște ședința Plenului Reunit al Parlamentului

După ce a încercat să confiște abuziv ședința Plenului Reunit al Parlamentului, uselistul deghizat în liberal, ne referim la deputatul PNL Florin Roman, amenință într-o postare pe Facebook că va depune plângere penală împotriva parlamentarilor care nu l-au lăsat să-și facă de cap la prezidiu. De asemenea, Roman i-a solicitat demisia șefei Senatului, Anca Dragu. 

"Voi depune plângere penală pentru huliganism și distrugere de documente oficiale, impotriva celor din coaliția toxica USR-AUR, care in timpul sedintei plenului reunit, m-au blocat prin forța, huliganism, injurii și agresiune fizica sa îmi exercit mandatul constituțional!

Conform regulamentului, ședințele plenului reunit sunt conduse alternativ, de președinții Camerei Deputatilor sau al Senatului, iar de azi de la ora 16,00, conform deciziei publicate in Monitorul Oficial, mi-au fost încredințare atribuțiile președintelui Camerei Deputatilor! Ultimele doua sedinte de plen reunit au fost conduse de președinta (încă) a Senatului, Anca Dragu. Era evident rândul CD, motiv pentru care mi-a și fost înmânat desfășurătorul de ședința!

Solicit demisia presedintei Senatului pentru ca a încurajat actele de huliganism! Și pentru ca a comis un nou abuz constituțional!

Noua alianța toxica USR -AUR a demonstrat azi imaginea unei Romanii care ar putea fi condusă de politicieni iresponsabili!", a scris Roman pe Facebook. 

Amintim că deputatul PNL Florin Roman, căruia președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, i-a delegat atribuțiile, a încercat să captureze într-un stil uselisto-dictatorial ședința, nepermițându-i șefei Senatului, Anca Dragu, să o prezideze, ceea ce contravine de fapt regulamentului. Mai mult decât atât, Roman a avut chiar o tentativă de a declara închisă ședința de plen, așa cum veți vedea într-un video în cele ce urmează.

Liderul deputaților USRPLUS, Ionuț Moșteanu, este cel care i-a atras atenția lui Roman că încalcă regulamentul: Dvs. în momentul acesta conduceți abuziv această ședință! Avem la Articolul 15: "Lucrările ședințelor comune ale BPR ale celor două Camere sunt conduse prin rotație de președinții acestora sau în absența lor de către vicepreședinți". Suntem în afara Articolului 15, alineatul 2. Avem un președinte de la Senat la prezidiu. Președintele Senatului trebuie să conducă această ședință! Domnule Roman, sunteți vicepreședinte, atunci lăsați-o pe doamna Dragu să conducă ședința! 

Înconjurat fiind de mai mulți parlamentari, Florin Roman a fost finalmente alungat de la prezidiu, în locul acestuia venind vicepreședinta Camerei Deputaților, Cristina Prună, moment în care spiritele s-au mai calmat. 

Vedeți video:



„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.