Ionuț Moșteanu, purtătorul de cuvânt al USR PLUS: „Eu sunt şocat, efectiv” / „Singurul responsabil pentru eşecul campaniei de vaccinare este Florin Cîţu, pentru că a insistat să fie coordonator alături de domnul Gheorghiţă şi secretarul de stat Baciu”


Ionuț Moșteanu, purtătorul de cuvânt al USR PLUS: „Eu sunt şocat, efectiv” / „Singurul responsabil pentru eşecul campaniei de vaccinare este Florin Cîţu, pentru că a insistat să fie coordonator alături de domnul Gheorghiţă şi secretarul de stat Baciu”

Purtătorul de cuvânt al USR PLUS, Ionuţ Moşteanu, s-a declara „șocat” de aprecierile făcute de premierul Florin Cîţu într-un interviu acordat Digi24 privind faptul că menţinerea secretarilor de stat USR PLUS în Guvern risca să afecteze inclusiv campania de vaccinare, având în vedere că alianța și AUR susțin o moțiune împotriva guvernului. Dacă AUR a negociat cu USR PLUS ca vaccinarea să fie încetinită? AUR e un partid antivaccinist. Nu pot să-mi asum riscul ca această campanie să fie încetinită. Niciodată nu voi risca sănătatea românilor!”, a spus Cîțu, miercuri seară, la Digi24, provocând un val de indignare și critici în zona rețelelor de socializare, inclusiv din partea unor susținători liberali cu vechime, cum e jurnalista Oana Stănciulescu, de exemplu, prietenă apropiată a europarlamentarului Rareș Bogdan. 


„Eu sunt şocat, efectiv. Am rămas şocat de aseară, de când am auzit declaraţiile. Să spui aşa ceva... Vedem un premier din ce în ce mai decuplat de la realitate, căruia logica îi joacă feste. Trebuie să îşi ceară scuze colegilor mei, secretarii de stat din acest guvern pe care i-a dat afară. Acesta e singurul lucru decent pe care trebuie să îl facă, să îşi ceară scuze, pentru că sunt oameni harnici, profesionişti, care au pus umărul la această guvernare. I-a dat afară abuziv, cu acest pretext", a arătat Moşteanu, într-o declaraţie acordată Digi24 și preluată de agepres.ro.

În opinia lui Moşteanu, care este şi liderul grupului USR PLUS din Camera Deputaţilor, responsabil pentru "eşecul" campaniei de vaccinare ar fi premierul Florin Cîţu, care şi-a asumat rolul de coordonator.

„Singurul responsabil pentru eşecul campaniei de vaccinare este domnul Florin Cîţu, pentru că atunci când a fost pus premier a insistat să fie coordonatorul campaniei de vaccinare şi alături de domnul Gheorghiţă şi secretarul de stat Baciu de la Ministerul Sănătăţii au zis că se ocupă de această campanie de vaccinare. Iată, suntem pe penultimul loc în Europa, suntem ruşinea Europei. O campanie de vaccinare care a eşuat, pentru că domnul Cîţu, domnul Gheorghiţă, domnul Baciu nu şi-au făcut treaba", a spus el.

Moşteanu a reamintit că USR PLUS a realizat o campanie proprie prin care a susţinut vaccinarea. De asemenea, a declarat că plata personalului implicat în campania de imunizare a întârziat, deoarece Ministerul Sănătăţii nu a primit la timp fondurile necesare.

"Fostul ministru al Sănătăţii Vlad Voiculescu a arătat cât de prost a început campania de vaccinare şi cum domnul Cîţu cu domnul Gheorghiţă au favorizat anumite categorii de personal. Vă aduceţi aminte acele centre pentru speciali. Oamenii uită repede, dar noi nu uităm. Au crezut că unii sunt mai speciali decât alţii, pentru că au nişte grade pe umăr. Şi în loc să vaccinăm întâi bătrânii şi oamenii cu probleme, s-au vaccinat oameni din structurile de forţă. Şi atunci l-au dat pe Vlad Voiculescu afară, pentru că a spus asta", a declarat reprezentantul USR PLUS.

O reacție la declarațiile aiuristice ale lui Cîțu de la Digi24 a venit și din partea lui Vlad Voiculescu, care a precizat într-o postare pe Facebook că secretarul de stat din Ministerul Sănătății cu atribuții pe vaccinare este Andrei Baciu de la PNL, iar toate deciziile pe vaccinare sunt la premier.

„Am auzit că domnul Cîțu a dat afară secretarii de stat USR PLUS de la Ministerul Sănătății pentru că îi era teamă că aceștia ar putea încetini campania de vaccinare. Românii trebuie să știe că: 1. Nu prea ai ce să mai încetinești la campania de vaccinare. Numeri pe degete aproape vaccinările din fiecare centru de vaccinare; 2. Secretarul de stat cu atribuții pe vaccinare – de la începutul vaccinării Covid19 până astăzi – este domnul Andrei Baciu (PNL). Toate deciziile pe vaccinare sunt de altfel la premier”, a precizat Vlad Voiculescu pe pagina sa de Facebook.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.