"Ce treabă avem noi mă cu antrenorul vostru?". Ciolacu face o paralelă cu fotbalul pentru a explica de ce va tergiversa în continuare moțiunea de cenzură contra Guvernului Cîțu


"Ce treabă avem noi mă cu antrenorul vostru?". Ciolacu face o paralelă cu fotbalul pentru a explica de ce va tergiversa în continuare moțiunea de cenzură contra Guvernului Cîțu

În timp ce lideri importanți ai PSD, printre care Dumitru Buzatu și Mihai Tudose, au exprimat, în exclusivitate pentru Podul.ro, poziții mult mai ferme în favoarea ideii de a-l debarca cât mai repede pe premierul Florin Cîțu de la Palatul Victoria, președintele formațiunii politice, Marcel Ciolacu, continuă să aibă o abordare haotică, pe placul #echipeicastigatoare din PNL. Prezent marți seară, într-o emisiune la România TV, Marcel Ciolacu a transmis că PSD va continua să nu participe în Parlament la ședințele BPR, deși această decizie a tergiversat deja moțiunea de cenzură depusă de USRPLUS și AUR contra Guvernului Cîțu, nepermițând stabilirea calendarului acesteia. Cu toate acestea, președintele PSD a transmis că în cazul în care moțiunea de cenzură va ajunge în plen pe ordinea de zi, atunci formațiunea sa politică o va vota. De asemenea, Ciolacu le-a transmis celor din USRPLUS că PSD e deschis la negocieri "dacă vine Barna și spune că a depus o moțiune cu AUR, fiindcă are un proiect politic cu domnul Simion de a face un Guvern".

CITIȚI ȘI: EXCLUSIV Mihai Tudose anunță prăbușirea lui Cîțu: ”PSD va vota fără probleme moțiunea de cenzură. Guvernul Cîțu trebuie să plece cât mai repede!”

CITIȚI ȘI: EXCLUSIV Baronul Dumitru Buzatu cere conducerii PSD capul lui Cîțu: ”PSD trebuie să voteze orice moțiune de cenzură! Conducerea acționează în contradicție cu așteptările alegătorilor noștri. Ezitările ne aduc prejudicii de imagine”

Pentru a reflecta poziția PSD privind actuala criză politică, Ciolacu a făcut și o paralelă cu fotbalul:

Moderator: În contextul extrem de încordat politic de la vârful țării de ce reprezentanții dvs. din BPR ale Parlamentului nu asigură cvorumul, astfel încât moțiunea să-și vadă de drumul ei firesc? 

Ciolacu: Noi în România avem două mari crize, una sanitară și una economică. Peste aceste două mari crize s-au gândit ei pe niște aranjamente și jocuri interne, pentru că nu s-au înțeles pe bănuții de la ministere, pe rectificări, pe cum își împart ciolanul acolo, au creat și o criză politică. De unde am pornit? Știți? E cum ar fi un proprietar de club de fotbal. Să spunem că e Klaus proprietarul. El a strâns toți pierzătorii și și-a făcut o echipă. Echipa aia joacă fotbal de 8 luni, ei nu se prea antrenează, stau mai mult la bătură cu antrenorul și fac doar un singur lucru, scumpesc biletele pentru spectatori lună de lună. În rest ei nu fac nimic. Vine o altă echipă, îi bate de le sună apa în cap și o parte din echipa lor de fotbal, a pierzătorilor, vine la echipa care i-a bătut și zice "nu veniți voi la noi în vestiar să-l schimbăm pe antrenor?". Ce treabă avem noi mă cu antrenorul vostru? Plecați mă toți! Întoarceți-vă la spectatori, adică la români, și s-a rezolvat problema. Care e performanța miniștrilor de la USR de au ei dreptul și au tupeul... Mă chemi pe mine să intervin și să schimb eu antrenorul... Ce poate să facă PSD e să fie arbitru poate, să le arate cartonașe, galben, roșu. Unde e USR acum? E la putere sau în opoziție? Adio, dar rămân cu tine! 

Ciolacu: Intrăm pe procedură parlamentară acum. E o cutumă în orice stat, că puterea asigură cvorumul. Asigură cvorumul peste tot, în toate structurile Parlamentului. Conduce PSD vreo cameră a Parlamentului? Nu. Atunci care e problema cu PSD? Noi nu ne băgăm în lupta lor! 

Moderator: Nu vă băgați în lupta lor, dar nu vă băgați la vedere, dar indirect ajutați una dintre cele două părți aflate în conflict. Interesul liberalilor e să nu ajungă moțiunea pe ordinea de zi. 

Ciolacu: Care liberali? Și ăia sunt împărțiți. N-ar vrea ei să se strângă la ei în vestiar să se ia la bătaie, să se liniștească, să-și dea toți demisiile, să nu mai fie ipocriți?! Ei sunt niște ipocriți acum. Îmi las toate structurile, toți angajații de pe stadion, neamurile și spun "noi plecăm de la echipă, dar ne rămân angajații". Când intri în opoziție, vii și anunți, iar din acel moment facem un plan comun de opoziție. Opoziția face și ea planul ei. "Nu domne, că vrem să-l dăm jos pe Cîțu ca să ne întoarcem noi, dar nu pleacă Dragu, nu pleacă secretarii de stat, dar nu pleacă prefecții". Ăsta e un bâlci, măi ticăloșilor! Hotărâți-vă ce vreți! Românii vor un singur lucru după toate studiile făcute. Când ajungi la 70% neîncredere, iar direcția României e una greșită, nu mai ai altă soluție decât să te întorci (la electorat - n.red.). 

Moderator: Înțeleg de la dvs. că în actualul context PSD va boicota BPR la nesfârșit? 

Ciolacu: Eu nu boicotez nimic! 

Moderator: Păi nu participați. Cum adică nu boicotați? 

Ciolacu: Nu participăm. Să-și facă cvorum! Câteodată vin peneliștii, câteodată pleacă. 

Moderator: Dacă domnul Orban și doamna Dragu reușesc magia să pună moțiunea de cenzură pe ordinea de zi, o votează partidul dvs.?

Ciolacu: Am spus foarte clar că votăm moțiunea de cenzură. Și, mai mult decât atât, USR ne spune foarte clar că în acel moment mergem la anticipate, că nu mai există altă variantă. 

Moderator: Dar de unde presupuneți dvs. treaba asta? 

Ciolacu: Atunci de ce depui moțiune?

Moderator: Ca să-l dea afară pe Cîțu.

Ciolacu: Și să vină ei. Asta vor românii? 

Moderator: Votați sau nu moțiunea sau vă mai gândiți și la asta? 

Ciolacu: Eu am spus foarte clar, să ajungă la vot moțiunea și o votăm. (...) Am înțeles. Îl dăm mâine jos pe Cîțu. Ce urmează? Domnule Barna, ce urmează? Faci Guvern cu AUR? 

Moderator: A zis că face cu PNL, dar fără Cîțu. 

Ciolacu: Și ce treabă am eu cu PNL, cu Cîțu, cu Barna? Adică îl aduc pe Barna înapoi în Guvern după ce și-a dat demisia? Dar ce sunt eu? Sunt Jolly Jokerul lor? Ce e PSD? Nu vedeți că e o mascaradă? Nu e o criză politică pe principii, ce ține de nivelul de trai al oamenilor. Dacă vine Barna și spune că a depus o moțiune cu AUR, fiindcă are un proiect politic cu domnul Simion de a face un Guvern, atunci vom sta de vorbă. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.