BREAKING! A murit legendarul Ivan Patzaichin. Familia: „Ivan a plecat. Și nu se mai întoarce”


BREAKING! A murit legendarul Ivan Patzaichin. Familia: „Ivan a plecat. Și nu se mai întoarce”

Legendarul Ivan Patzaichin, cvadruplu laureat cu aur la Jocurile Olimpice de vară din 1968, 1972, 1980 și 1984 și triplu laureat cu argint, s-a stins din viața, duminică dimineață, la Spitalul „Elias” unde era internat de mai bine de trei luni, după ce a fost diagnosticat cu o boală incurabilă. Fostul mare sportiv român avea 71 de ani și era antrenorul lotului național de caiac canoe. Familia a anunțat moartea campionului, pe pagina oficială de Facebook a acestuia, printr-un mesaj scurt, dar bulversant: „Ivan a plecat. Și nu se mai întoarce. Familia”.

Ivan Patzaichin s-a născut pe 26 noiembrie 1949, la Mila 23, comuna Crişan, în județul Tulcea. Și-a început cariera sportivă la  Clubul Sportiv Dinamo București în luna martie 1967, unde a fost recomandat de niște consăteni ai săi. Aceștia practicau kaiac-canoe și ieșiseră campioni mondiali în urmă cu un an, fapt care l-a ambiționat pe Ivan să încerce și el să practice acest sport. A făcut parte din Clubul Sportiv Dinamo București timp de 43 de ani, 18 ani în calitate de sportiv și 25 ani ca antrenor. În 1983 a terminat Institutul de Educație Fizică și Sport, iar în anul 2008 a susținut lucrarea de dizertație la masterul Educație fizică și managementul structurilor și activităților sportive.

Paula Herlo, jurnalist PROTV / „România, te iubesc”: „În zilele acelea, am râs mult. Se lăsa greu descoperit, iar eu încercam sa-i fac portretul pentru ediția speciala a Știrilor PROTV de 1 decembrie. Nu avea nimic din discursul marilor campioni. Stăteam pe o banca și el muta cu o creanga dintr-o parte în alta frunzele căzute pe jos și după un moment de tăcere mi-a spus: știi, mie nu-mi place sa vorbesc despre mine, ii las pe alții, dacă au ceva de spus. După ce a văzut reportajul, m-a sunat și mi-a spus râzând: nu m-a făcut nimeni să vorbesc așa de mult în fața unei camere și a fost așa de frumos, de parcă era despre altcineva. Mulțumesc pentru toate lecțiile și pentru puternicul mesaj pe care l-am învățat în încercarea mea de a te descoperi: oamenii mari sunt smeriți.

Ivan Patzaichin 1949 - 2021”.

Materialul jurnalistic realizat de Paula Herlo poate fi urmărit AICI



„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.