Dan Barna se jura, recent, că nu va negocia vreodată cu AUR pentru că s-a dus „într-o zonă de partid extremist” / „Am văzut lideri importanți din AUR propunând public o listă cu intelectuali care trebuie uciși”


Dan Barna se jura, recent, că nu va negocia vreodată cu AUR pentru că s-a dus „într-o zonă de partid extremist” / „Am văzut lideri importanți din AUR propunând public o listă cu intelectuali care trebuie uciși”

Întrebat în aprilie 2021 de jurnalistul Claudiu Pândaru, de la Digi24, dacă ar sta vreodată la masa negocierilor cu cei din AUR, Dan Barna a răspuns tranșant că „Nu”. 

„Cu cei de la AUR eu nu voi negocia pentru că, din punctul meu de vedere și am spus-o și de la tribuna Parlamentului, o spun și aici: AUR s-a dus într-o zonă de partid extremist. 

Am văzut chiar ieri lideri importanți din AUR, un purtător important de mesaj din AUR propunând public o listă cu intelectuali care trebuie uciși. Deci acolo suntem. Este o realitate pe care nu o putem ignora și dacă le dăm oricât de mic credit, nu știu unde e poate ajunge. 

Din punctul meu de vedere AUR este un partid extremist și eu nu voi negocia cu ei”, a detaliat atunci liderul USR PLUS care însă, joi seară, și-a exprimat speranța, tot la Digi24, că vor exista și semnături de la AUR pentru moțiunea anunțată de formațiunea sa împotriva guvernului al cărui vicepremier este, în ideea de a-l debarca pe premierul Florin Cîțu.  

„Nu am negociat nimic cu AUR. Domnul Moșteanu a spus că avem o moțiune de cenzură pregătită, pe care am deschis-o spre vot tuturor parlamentarilor.  

Cei de la AUR au spus că vor susține această moțiune a USR PLUS. Dacă se întâmplă lucrul ăsta va fi foarte bine. Este o miză foarte importantă ca această coaliție să meargă mai departe cu un nou premier.  

Colegii mei parlamentari au discutat cu AUR, o discuție firească. Dânșii au spus că susțin moțiunea de cenzură. E un lucru foarte bun. În momentul acesta e nevoie de un nou premier.  

80 la sută din semnături le avem. Sunt cele 80 de semnături care au dus și la învestirea acestui guvern, care azi nu mai are susținerea USR PLUS. Restul de semnături vor veni de la parlamentarii din Opoziție. O parte de la AUR, sper să fie și din altă parte. Vom vedea.  

Vom avea mâine seară (vineri, n.red) o discuție în Coaliție, unde vom încerca calea elegantă, firească în care le vom spune colegilor că o demisie elegantă, de onoare a premierului Cîțu ar putea să rezolve mult mai simplu această situație de tensiune în care, din păcate, s-a ajuns.  

Nu există nicio colaborare cu AUR. Discuția a fost să susțină moțiunea USR PLUS. Susținerea înseamnă semnarea.  

Nu este o colaborare, e o procedură pe care o deschidem tuturor parlamentarilor” 

Nu suntem nici în conflict, nici în antiteză. Hai s-o luăm altfel. „Primari în două tururi”, noi nu o votăm că o votează AUR? ”, a precizat Barna, joi seară, la Digi24.

Liderul USR PLUS a mai spus că în Partidul Naţional Liberal sunt multe soluţii viabile pentru postul de premier, precizând că Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor și un veritabil performer în materie de administrație publică, va avea toată susţinerea formaţiunii pe care o conduce.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.