LOVITURĂ pentru Cîțu! USR PLUS dinamitează șansele premierului în bătălia pentru șefia PNL. Cîțu e disperat să impună PNDL 3, proiect lansat de Udrea și dezvoltat de Dragnea, pentru interesele financiare ale baronilor locali. Cîțu vrea să-și PLĂTEASCĂ voturile de la Congres


LOVITURĂ pentru Cîțu! USR PLUS dinamitează șansele premierului în bătălia pentru șefia PNL. Cîțu e disperat să impună PNDL 3, proiect lansat de Udrea și dezvoltat de Dragnea, pentru interesele financiare ale baronilor locali. Cîțu vrea să-și PLĂTEASCĂ voturile de la Congres

E indubitabil: pe premierul Florin Cîțu îl arde buza să adopte rapid așa-zisul Program Saligny, care, de fapt, dincolo de titulatura pompoasă, e PNDL 3, PNDL fiind un program lansat de Elena Udrea și dezvoltat de infractorul pușcăriaș Liviu Dragnea pentru interesele financiare ale baronilor locali. 

Motivul pentru care Cîțu generează tămbălău în coaliția de guvernământ ține de agenda sa personală și de interesele grupului care s-a autobotezat ”echipa câștigătoare”, deși încă nu a câștigat nimic: Cîțu are nevoie ca de aer de adoptarea PNDL 3, pentru a direcționa banii promiși către primarii PNL care, altminteri, nu știm în ce măsură îl vor mai vota la Congresul PNL. Astfel se explică disperarea direct interesatului Cîțul care vrea să se asigure că va trimite banii camarilei sale de partid până pe 25 septembrie, ca să primească voturi în schimb.

În goană după funcții, Cîțu și susținătorii săi au uitat că și USR PLUS are Congres. Jurnalistul Sebastian Zachmann explică etapic, pe Facebook, cum s-a ajuns la această criză guvernamentală, cât și datele actualei probleme, radiografiată la firul ierbii:

”Ce ironie splendidă: umbra binomului Udrea-Dragnea poate rupe coaliția de guvernare așa-zis reformistă 

1. Florin Cîțu are nevoie ca de aer să adopte Programul Saligny (PNDL 3) în Guvern. Primarii PNL vor bani, nu vorbe pentru a-l vota pe Cîțu la congres, deci e musai ca cele 50 de miliarde să fie trimise în teritoriu până pe 25 Septembrie. 

2. USR PLUS n-are primari, deci niciun interes pentru Saligny. Scopul USR este să desființeze Secția Specială pentru magistrați la pachet cu retrimiterea dosarelor la DNA (condiție respinsă de UDMR și PNL). 

3. Miniștrii USR PLUS nu vor da avize pentru Anghel Saligny până când Secția Specială nu va fi desființată în Parlament. În plus, blocarea programului Saligny e și o răzbunare pe Cîțu, după mazilirea lui Vlad Voiculescu. 

4. În ciuda opoziției USR PLUS, premierul poate trece, conform legii, de unul singur programul Anghel Saligny, dar riscă ruperea coaliției de guvernare. 

5. Dacă premierul Cîțu adoptă programul pentru primari, iar USR PLUS nu iese de la guvernare, Barna și Cioloș pot să-și cânte singuri prohodul. Vor fi percepuți ca pisicuți, nu ca lideri. În schimb, Cîțu va dovedi că e mascul exact înainte de congres. 

Programul Anghel Saligny e de fapt PNDL 3. Iar PNDL în ansamblu e un program lansat de Elena Udrea și dezvoltat de Liviu Dragnea pentru propășirea materială a baronilor locali. În opoziție, PNL și USR făceau spume la gură când guvernele PSD alocau bani cu nemiluita pentru primari. Acum n-ar fi minunat să se rupă coaliția tocmai din cauza PNDL?”

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.