Acolitul lui Sebastian Ghiță și al grupării de pesediști penali din Prahova a fost uns de PNL secretar de stat în ministerul Digitalizării! „Premierul Cîțu a mai înghițit o broască, iar guvernul paralel chiar există”


Acolitul lui Sebastian Ghiță și al grupării de pesediști penali din Prahova a fost uns de PNL secretar de stat în ministerul Digitalizării! „Premierul Cîțu a mai înghițit o broască, iar guvernul paralel chiar există”

Primarul sectorului 1, Clotilde Armand, și jurnalistul de investigații Virgil Burlă atrag atenția, în postări pe Facebook, că George Nicolaie (foto sus), vicepreședinte PNL Sector 4  - unde lider de filială este Pavel Popescu, numit, luni seară, în funcția de secretar de stat la Ministerul Digitalizării, are conexiuni certe de afaceri cu fugarul Sebastian Ghiță și aptitudini de contracte grase cu statul exact ca patronul infamului post de televiziune RTV.   

Premierul Florin Cîțu a decis, luni, eliberarea lui Alexandru Bologan, membru al PNL Sector 4, din funcția de secretar de stat la Ministerul Digitalizării, după 5 luni de la numirea în funcție, potrivit unei decizii publicate în Monitorul Oficial, în locul său fiind numit George Nicolaie, vicepreședinte PNL Sector 4, care este acționar al firmei de panotaj Euromedia Group și consilier general în Primăria Capitalei, scrie hotnews.ro.

Virgil Burlă: „George Nicolaie, actionar Euromedia Group, a fost numit secretar de stat in ministerul Digitalizarii.   

Daca nu mai ține treaba cu panotajul (EG - firma la care este acționar Nicolaie este una din cele mai mari din țară), trecem la alt nivel. Noul Sebi Ghiță. De la PNL de data asta.  

Premierul Cîțu a mai înghitit o broască, iar guvernul paralel chiar există.   

Dan Cristian Popescu a sărbătorit strașnic aseară”.   

Clotilde Armand: „La capitolul digitalizare România este pe ultimele locuri din Uniunea Europeană, iar Ministerul Digitalizării ar trebui să aibă un rol extrem de activ în această perioadă, în special pentru a susține administrațiile locale în vederea transformării digitale. În schimb, prioritatea principală pare să fie „cui dăm titlul de secretar de stat”?!  

De ce scriu asta? Pentru că am aflat surprinsă despre recenta decizie a premierului de numire în funcția de secretar de stat la Ministerul Digitalizării - un acționar al firmei Euromedia Group, firmă controlată de Sebastian Ghiță și consilier general la PMB.   

Dle. prim-ministru, dle. ministru... sper să revizuiți această numire. Ce competențe are respectivul în domeniul Digitalizării: Asesoft sau Team Net?!  

PS: Respectivul este și membru în Consiliul de Administrație ALPAB. Asta în cazul în care v-ați întrebat ce a făcut pentru parcurile Cișmigiu și Herăstrău și de ce au ajuns o ruină...”.

George Nicolaie este vicepreședinte al PNL Sector 4, consilier general la Primăria Capitalei, din luna noiembrie 2020 și acționar cu peste 25% din acțiuni la Euromedia Group, una dintre cele mai mari firme de panotaj din ţară, potrivit declarației de interese depuse la începutul mandatului în Primăria Capitalei, mai arată hotnews.ro. Valoarea participației sale în Euromedia group depășește 1,9 milioane de lei. 

Deține un apartament de peste 95 mp în București și cote părți din două terenuri intravilane în comunele Chiajna și Glina Ilfov, precum și în cadrul unui teren extravilan în Râșnov, Brașov.  

Este pasionat de motociclete, având un Harley-Davidson (fabricată în 2019) și un BMWK1300R (fabricată în 2011), dar deține și o mașină Citroen 2cv (fabricată în 1988), toate dobândite prin cumpărare.  

Mai deține tablouri și ceasuri în valoare de 18.000 de euro. La capitol active financiare, are un depozit de 24004 lei și un cont curent de 11.414 euro la ING Bank, iar la Raiffeisen bank are un depozit de 586.414 lei, un depozit de 12.175 dolari și două conturi curente de 120.000 de euro și respectiv 110.000 lei.  

În 2019 George Nicolaie a raportat venituri anuale de 60.000 de euro și respectiv 46.500 lei de la firmele Euromedia Group, Euromedia Services și Wide Screen Media.  

Proaspătul secretar de stat este, de asemenea, un apropiat al lui Dan Cristian Popescu, fost deputat PNL, în prezent deputat PSD.  

 Anul trecut, în contextul încheierii unui acord-cadru de până la 81.632.920 lei - circa 18 milioane de euro - între Euromedia Group și Primăria Capitalei, tot hotnews.ro dezvăluia că, potrivit datelor de la Registrul Comerțului, firma Euromedia Group SA are următorii acționari: firma STALEX PR & MEDIA EVENTS SRL (circa 75%), cu sediul în Sat Cornu de Jos, Comuna Cornu, și pe George Nicolaie (circa 25%). STALEX PR & MEDIA EVENTS SRL îl are ca acționar unic pe Nanu Ștefan Alexandru. Acesta este fiul primarului din Cornu, fost vicepreședinte la TSD Prahova, apropiat de Vlad Cosma și Sebastian Ghiță, după cum a relatat presa de-a lungul timpului.   

Nanu Ștefan Alexandru este și unul dintre patronii clubului de fițe Nuba.   

Ceea ce puțină lume își mai aduce aminte este faptul că firma Euromedia Grup a deținut vreme de 20 de ani monopol pe publicitatea din stațiile RATB (actual STB) pentru a face adăposturi pentru călători.   

În noiembrie 1998, primarul Capitalei la acea vreme, Viorel Lis, a încheiat 6 contracte de concesiune, pe 10 ani, pentru construirea stațiilor de așteptare acoperite pentru călători. Patru contracte de concesiune au fost câștigate de Monopoly România și două de Europlakat Romania. Ulterior semnării contractului, cele două firme au devenit Euromedia Group S.A. Cele două firme aveau obligația să construiască adăposturile, iar în schimb puneau reclame pe stații. În plus, plăteau și o redevență lunară Primăriei Capitalei.  

 În 2014-2015, investigații ale jurnaliștilor de Gândul dezvăluiau că Euromedia Group se afla sub influența lui Sebastian Ghiţă (PSD). Acesta din urmă ar fi ajutat-o personal pe Elena Udrea să apară pe panourile Euromedia din București, unde firma deține/deținea monopolul.   

 Gândul: „Ca o coincidență, toți marii jucători internaționali care intraseră pe piața din România în primele trei companii de profil s-au retras, acestea fiind preluate fie de investitori interni, fie de un offshore cipriot. Rămași inițial în umbră, noii acționari principali ai celor mai importanți operatori în publicitatea stradală sunt mai degrabă necunoscuți în domeniu, venind fie din IT, fie din comerțul cu chimicale și profilându-se ca intermediari ai unor politicieni rămași în umbră. Vechile lor relații de prietenie îi recomandă ca fiind parte a anturajului unora dintre oamenii politici implicați în campania electorală. Este vorba, pe de o parte, de Sebastian Ghiță (PSD), sub influența căruia se află Euromedia și Affichage România, primele două companii, însumând peste 40% din piață, dar și despre Vlad Moisescu și Dan Cristian Popescu, recent cooptați în PDL, prin fuziunea acestuia cu ILR și FC”. 

Potrivit profit.ro, în octombrie 2018, Liviu Uruc, indicat în spațiul public ca un apropiat al lui Sebastian Ghiță, a renunțat în bloc la toate acțiunile deținute atât în compania Affichage, unul dintre cei mai mari jucători din industria outdoor din România, cât și în companiile de advertising Efect Media și Topmedia Grup, la care controla majoritatea cu aproape 100% din participație. La companiile Efect Media și Topmedia Grup, Uruc a cedat participația către un acționar care este și administrator la Euromedia, Alexandru Ștefan Nanu.

G4media dezvăluia, în 2018, atribuirea unui contract baban de către Primăria Sectorului 1 aceluiași Alexandru Ștefan Nanu: „Povestea centenar” este proiectul „cultural istoric” organizat de Primăria Sectorului 1, prin Centrul Cultural al Sectorului 1, pentru care municipalitatea a alocat un buget de 578.707,50 lei, fără TVA. Cu aceşti bani, autorităţile locale au vrut să aducă în atenţia publică personalităţile marcante ale Primului Război Mondial prin postere plasate în zonele cele mai circulate din oraş. Banii au ajuns la S.C. Euromedia Group S.A., o firmă de publicitate cu sediul în Voluntari și controlată de Alexandru Nanu, fiul primarului din Cornu, fost șef vicepreședinte la TSD Prahova, amic cu Vlad Cosma și Sebastian Ghiță.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.