Nu suntem o nație pierdută


Nu suntem o nație pierdută

Am primit mai multe mesaje, publice și private, de la vârful Statului și de la prieteni. Nu suntem, chiar deloc, o națiune pierdută. 

Simplu fapt că în proiectul nostru de Țară se identifică unguri, slovaci, ucrainieni, armeni, evrei, țigani, cehi, italieni (de dată recentă, mai ales), nemți (câți or mai fi), greci, bulgari sau turci, reprezintă o bogăție care nu poate fi pierdută. Oricât de mare ar fi depresia provocată de conducătorii de azi, unul mai tembel decât altul. 

Da, suntem în plin Ev Mediu, cum sună titlul unei excelente cărți a lui Berdiaev, unde contează zidurile și credința, piatra și întruparea, văzutul și nevăzutul. În rest, ideologie, negocieri murdare și lideri incapabili să priceapă, nicio secundă, ce ar dori Dumnezeu de le noi. 

Da, spectacolul pe care îl oferim este trist, mediocru, cu impostori ambasadori în America și alții, fămânzi, pe Dâmbovița. Peisajul se prezintă, cel puțin mie, fost demnitar, având acces la secretele de Stat și în toate instituțiile, fără control, dezgustător. 

Nu, nu ticăloșia este marea problemă, ci prostia. Ea, suverană, se lăfăie, cu semnătură și ștampilă, pe birourile de la etajele 1 și 2 de la Cotroceni și Victoria. Pe scurt: parcă niciodată nu am fost conduși de tâmpiți autorizați ca, mă scuze urechile fine, cei de acum. Îl dăm pe Nea' Nicu exmplu de prostie, dar cei de azi nu rezistă comparației. Avem, așadar, argmente de tristețe, dar România nu moare cu ultimul prost. Nădăjduiesc...

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.