VIDEO. Cine este AUR-istul prins de SPP, la Parlament, cu cannabis în buzunar. El este al doilea membru al formațiunii extremiste care ajunge la poliție din cauza substanțelor interzise. Și copreședintele Simion face clipuri în care militează pentru „cânepa românească”


VIDEO. Cine este AUR-istul prins de SPP, la Parlament, cu cannabis în buzunar. El este al doilea membru al formațiunii extremiste care ajunge la poliție din cauza substanțelor interzise. Și copreședintele Simion face clipuri în care militează pentru „cânepa românească”

Mircea Gheorgheosu, care ar fi un soi de purtător de cuvânt al extremiștilor pretinși naționaliști AUR, a fost prins de SPP, în clădirea Parlamentului, având asupra sa un plic în care se afla cannabis. 

Co-preşedintele AUR George Simion a reacţionat, în bătaie de joc, în legătură cu situația neplăcută și chiar ilegală în care s-a aflat colegul său de partid comentând că acesta nu va fi cu siguranţă propunerea de premier a formaţiunii. De altfel, Simion se numără printre cei care militează pentru legalizarea ”cânepei românești”, controversatul lider al AUR precizând în mai multe rânduri că susține consumul de cannabis în scop medicinal. 

Într-un video publicat pe Facebook pe 12 august 2020, înaintea alegerilor locale și parlamentare, Simion deplângea soarta cultivatorilor de cânepă românească, spunând că în Europa ea poate fi cultivată, dar în România nu, scrie g4media.ro. Simion și grijile sale au fost promovate și pe pagina de Facebook „Legalizăm”, care susține consumul recreativ de cannabis, pagină care a postat în premieră și despre condamnarea lui Florin Cîțu în Statele Unite pe fondul consumului excesiv de substanțe, dar nu cu scopul de a informa despre trecutul premierului, ci tot pentru a-și susține cauza pentru care militează. 



Gheorgheosu nu este primul membru AUR care consumă sau trafichează substanțe interzise. Recent a ieșit la iveală faptul că senatorul AUR de Vaslui, Andrei Busuioc, originar din Republica Moldova, fusese arestat într-un dosar de trafic de droguri în țara natală. Busuioc este însă în faza de negare a vechilor apucături, el votând recent în Parlament împotriva combaterii traficului și consumului de droguri. Despre traficantul Busuioc, PODUL a scris AICI.

„În data de 26 august 2021, poliţişti din cadrul Secţiei 17 au fost solicitaţi de SPP să se prezinte la unul din punctele de acces ale clădirii Parlamentului, unde a fost identificat un bărbat ce avea asupra sa un plic ce a ridicat suspiciuni. Lucrarea întocmită a fost transmisă unităţii competente material, Brigada de Combatere a Crimei Organizate Bucureşti, la acest moment fiind in instrumentarea DIICOT - Structura Centrală”, a transmis vineri Poliţia Capitalei.

Asupra lui Mircea Gheorgheosu ar fi fost găsite 0,5 grame de cannabis, despre care acesta a declarat că sunt pentru consum personal.

Conform Legii 143/2000 privind prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri, „cultivarea, producerea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformarea, cumpărarea sau deţinerea de droguri de risc pentru consum propriu, fără drept, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă”.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.