VIDEO. Povestea de amor dintre un tânăr cimpanzeu și o pensionară din Belgia a fost brutal curmată de angajații de la zoo, după patru ani de „relație”. Aceștia spun că maimuța era respinsă de grupul său de primate pentru că interacționa prea intim cu oamenii


VIDEO. Povestea de amor dintre un tânăr cimpanzeu și o pensionară din Belgia a fost brutal curmată de angajații de la zoo, după patru ani de „relație”. Aceștia spun că maimuța era respinsă de grupul său de primate pentru că interacționa prea intim cu oamenii

Lacrimile lui Adie Timmermans, o doamnă pensionară din Belgia, disperată că nu mai poate să-și întâlnească cimpanzeul preferat, pentru că pupăturile lor prin geamul securizat, vreme de patru ani, i-au afectat acestuia, potrivit angajaților de la zoo, viața în cadrul comunității maimuțești, fac înconjurul lumii.  

„Iubesc acest animal! Și el mă iubește”, a lăcrimat dna Timmermans în timpul interviului luat de o televiziune din Belgia căreia i s-a plâns că angajații grădinii zoologice din Anvers/Antwerp i-au restricționat accesul la animalul cu care susținea chiar că ar avea un soi de „legătură” sentimentală. Aceștia se apără însă precizând că relația lui Chita, cimpanzeul de 38 de ani, care a fost inițial animal de companie și probabil din acest motiv se apropie atât de ușor de oameni, cu dna Adie a dus la izolarea lui de către grupul său de primate. 

„Nu mai am nicio bucurie. De ce doar mie mi-au interzis să-l mai vizitez?!”, a plâns pensionara.  

„Când Chita beneficiază de atenția oamenilor, celelalte animale îl ignoră și nu-l mai consideră un membru al grupului lor”, a precizat Sarah Lafaut, purtătoarea de cuvânt de la Zoo din Anvers, adăugând că, după interacțiunile cu oamenii, Chita rămâne izolat de grup chiar și ore în șir. Mai mult, pentru că, opt ani de zile a fost animal de companie, Chita s-a integrat cu dificultate în grupul de la zoo, iar în 2008 a fost chiar rănit serios într-o înfruntare cu alți cimpanzei.  

Decizia este spre binele cimpanzeului căruia interacțiunile prelungite și foarte apropiate cu oamenii îi fac rău, au mai spus reprezentanții grădinii zoologice. „I-am explicat asta și dnei Timmermans căreia doar i-am solicitat să nu mai petreacă atât de mult timp cu Chita”, a mai precizat purtătoarea de cuvânt.  





„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.