Nicușor Dan l-a demis pe șeful de la Parcuri București, urmând să desființeze și companiile pentru spații verzi înființate aiurea de Gabriela Firea


Nicușor Dan l-a demis pe șeful de la Parcuri București, urmând să desființeze și companiile pentru spații verzi înființate aiurea de Gabriela Firea

Confruntat cu un număr uriaș de reclamații și nemulțumiri în ceea ce privește aspectul parcurilor din București, Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, a luat decizia de a-l demite pe directorul general al ALPAB (Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti), anunțând că preia, interimar, conducerea acesteia. Edilul a mai spus că, deocamdată, nu sunt bani suficienți pentru o întreținere corespunzătoare a parcurilor din București. În calitate de director interimar al ALPAB, Nicușor Dan a precizat că primul parc de care se va îngriji va fi Cișmigiu. 

„În primul rând, am schimbat directorul ALPAB. Pentru moment, director al ALPAB sunt eu și îmi asum răspunderea pentru ce se întâmplă. E o problemă cu parcurile administrate de Municipalitate pe care bucureștenii o văd și noi o vedem. E o problemă care pornește din decizia fostei administrații de a muta activitatea pe companii.

Noi am avut o administrație ALPAB care funcționa rezonabil până când, în anul 2018, s-a luat decizia ca activitatea să se mute pe companii. Am avut două conduceri succesive la companie, dar niciuna corespunzătoare. Adică și pe comenzile care s-au dus, fie tunderea ierbii, curățenia, golirea coșurilor de gunoi s-a făcut treabă de mântuială.

Ce am făcut eu aici a fost să preiau interimar conducerea ALPAB. Eu sunt directorul ALPAB până voi face o evaluare completă față de ce se întâmplă aici. Pe de altă parte, trebuie ca Consiliul de Administrație și Adunarea Generală care coordonează Compania de Parcuri, pentru aceste luni rămase până la finalul anului, să schimbe directorul, care evident că nu știe această meserie și să reușim să dăm un nivel de satisfacție bucureștenilor cel puțin în ceea ce privește curățenia și tunderea ierbii“, a precizat primarul Nicușor Dan.

Despre cum nu fac nimic cele trei companii municipale înființate în mandatul pesedistei Gabrielei Firea, Digi24 a relizat un amplu reportaj care poate fi accesat AICI.

Nicușor Dan a promis, din nou, că le va desființa, fiind doar o chestiune de timp și de legislație lichidarea acestor instituții inutile. 

Potrivit news.ro, primarul General a anunţat că va avea loc o şedinţă de Consiliu pe 1 septembrie pe care o va convoca joi, cu mai multe teme, printre care desfiinţarea Companiei de parcuri, desfiinţarea Companiei de arbori şi, până când această desfinţare operează, „reducerea tarifelor la compania de parcuri şi ridicarea exclusivităţii companiei de parcuri pentru că acum în contractul de delegare a serviciului şi de întreţinere a spaţiilor verzi şi de salubritate în parcuri e o clauză de exclusivitate”, iar ALPAB, chiar dacă avea oameni, nu putea să vină să măture sau să tundă iarba.

„Luni dimineață, 40 de oameni o să vină în parcul Cișmigiu și am promisiunea, de aici de la ALPAB, că într-o săptămână parcul Cișmigiu o să arate așa cum trebuie să arate un parc, mai puțin lucrările de investiții, de asfaltare de alei, pe care în momentul ăsta .. nu avem bani”, a spus primarul general, promițând că vor urma și altele. „Păi o să le luăm pe rând. O să începem cu Cișmigiu, continuăm cu Herăstrău, cu Parcul Carol”, a explicat primarul.

„E o promisiune pe care o fac, peste 2 ani parcurile vor arăta mult mai bine”, a adăugat Nicușor Dan.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.