Probleme în paradisul antenisto-pesedist? „Dom Profesor” vrea propriul grup parlamentar și încearcă să atragă nemulțumiți de la PSD și AUR. Demersurile l-au enervat pe Marcel Ciolacu


Probleme în paradisul antenisto-pesedist? „Dom Profesor” vrea propriul grup parlamentar și încearcă să atragă nemulțumiți de la PSD și AUR. Demersurile l-au enervat pe Marcel Ciolacu

PPUSL, partid controlat de Dan Voiculescu, fondatorul Antenelor, ar negocia cu mai mulți politicieni de la PSD, PNL și AUR, nemulțumiți de formațiunile lor, în încercarea de a-și face propriul grup parlamentar în sesiunea care începe pe data de 1 septembrie, scrie G4media.ro. Sforăriile lui „dom profesor”, alias Felix Varanul, i-ar fi supărat pe sociali-democrații fideli partidului și mai ales pe liderul Marcel Ciolacu.  

Nu e prea clar cu ce se va solda această supărare, dar felul în care Voiculescu a sărit să apere „onoarea” premierului Florin Cîțu în contextul condamnării de acum două decenii de Statele Unite ar putea fi un indiciu în privința nemulțumirilor acestuia la adresa aliaților social-democrați. De altfel, PSD-ul condus de Marcel Ciolacu a refuzat, anul trecut, să mai facă o alianță cu partidul lui Voiculescu, așa cum era tradiția ultimilor 20 de ani, oferind totuși câteva locuri eligibile pentru politicienii lui „dom profesor” -  Grațiela Gavrilescu, Steluța Cătăniciu, Alfred Laurențiu Mihai, Vlad Popescu (fiul primarului Cristian Popescu Piedone) și Ana Loredana Predescu.  

Pentru a-și forma propriul grup parlamentar, Voiculescu - care, pe lângă abilități și ambiții politice și de afaceri cu banii Securtiății, este și fost condamnat la închisoare pentru corupție, turnător la Securitate și dator statului cu câteva zeci de milioane de euro, reprezentând prejudiciului din dosarul ICA - are nevoie de 17 parlamentari (7 senatori și 10 deputați), deci de încă 12 oameni. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.