Clotilde Armand spulberă PSD în instanță. Sentința dată de Tribunalul București


Clotilde Armand spulberă PSD în instanță. Sentința dată de Tribunalul București

Ionel Stoica, șeful biroului de presă al Primăriei Sectorului 1, a anunțat că PSD a pierdut joi, 19 august, în primă instanță, procesul prin care cerea anularea stării de alertă din S1, măsură ce a fost luată de Prefectura Capitalei la solicitările insistente ale edilului Clotilde Armand pentru a fi rezolvată criza gunoaielor. 

Ionel Stoica, pe Facebook: "La sfârșitul lunii trecute, președintele interimar al PSD Sector 1, Florin Manole, anunța că social-democrații vor contesta în instanță impunerea stării de alertă în Sectorul 1 și vor cere suspendarea actului emis de prefectul Capitalei.  

Tam-tam mediatic, preluat de toate site-urile și televiziunile. Solicitarea în instanță a fost făcută de nouă consilieri locali PSD.  

Tribunalul, astăzi: “Respinge cererea de suspendare a executării actului administrativ ca neîntemeiată. Cu recurs”. 

Au amuțit toți marii juriști din PSD și din Romprest. Mare nenorocire!

PS: Profit de această ocazie să vă spun că grupul consilierilor PSD de la Sectorul 1 mi-a făcut deja două plângeri disciplinare pentru ce postez pe Facebook -este o hărțuire ca la carte aici,  ei cred că mă intimidează, au greșit omul- așa că nu mai contează încă una.  

PPS: O plângere disciplinară mai am și de la Sebastian Burduja grupul consilierilor PNL".

Reacția primarului Clotilde Armand: "Tribunalul Bucureşti a respins astăzi cererea depusă de consilierii locali ai PSD privind suspendarea stării de alertă declarată în luna iulie de Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă al Sectorului 1, pentru a fi rezolvată problema gunoaielor. Iată că e bine și corect ceea ce facem. #Continuăm".

Minuta ședinței Tribunalului București: "Solutia pe scurt: Respinge excepția lipsei de interes ca neîntemeiată. Respinge excepția lipsei capacității procesuale de folosință a pârâtei Primăria Sectorului 1 Bucureşti ca neîntemeiată. Admite excepţia lipsei calității procesuale pasive a pârâtei Primăria Sectorului 1 Bucureşti. Respinge acţiunea faţă de pârâta Primăria Sectorului 1 Bucureşti ca fiind formulată în contradictoriu cu o persoană fără calitate procesuală pasivă. Respinge cererea de suspendare a executării actului administrativ ca neîntemeiată. Cu recurs în termen de 5 zile de la comunicare care se depune la Tribunalul București – Secţia a II-a de Contencios Administrativ şi fiscal. Pronunțată la data de 19.08.2021 prin punerea soluției la dispoziția părților prin mijlocirea grefei instanței conform art. 402 teza finală C.pr.civ.

Partidul Social Democrat Sector 1 preciza în data de 26 iulie că atacă în instanţă şi cere suspendarea stării de alertă ce a fost declarată pe fondul crizei gunoaielor.

"Partidul Social Democrat Sector 1 consideră că această decizie nu este întemeiată legal şi reprezintă doar urmarea firească a unei situaţii de criză declanşată şi întreţinută de către primarul Sectorului 1, doamna Clotilde Armand", a precizat într-un comunicat preşedintele interimar al PSD Sector 1, Florin Manole.

Manole mai menționase că “în plină stare de alertă declarată la nivel naţional, CSU Sector 1 mai suprapune o altă stare de alertă locală, fapt ridicol şi fără precedent în România şi care nu arată decât înrădăcinarea unei mentalităţi autoritare şi a unor precedente toxice”.

"Altfel spus, politicienii de dreapta – în speţă, Clotilde Armand – nu pot da nici cu mătura fără o stare de alertă declarată oficial? Am semnalat în repetate rânduri că lupta doamnei Armand cu operatorul de salubrizare afectează interesele cetăţenilor şi este dusă cu incompetenţă şi rea-credinţă, generând penalităţi împovărătoare la bugetul local, dar şi cheltuieli suplimentare prin achiziţii total netransparente. Opriţi acest bâlci costisitor şi ridicaţi, deopotrivă, gunoiul şi starea de alertă!", a conchis Florin Manole.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.