Ciolacu se declară nemulțumit de "dansul celor de la USRPLUS" și amenință cu un atac la CCR, dar și cu o moțiune de cenzură contra Guvernului Cîțu


Ciolacu se declară nemulțumit de "dansul celor de la USRPLUS" și amenință cu un atac la CCR, dar și cu o moțiune de cenzură contra Guvernului Cîțu

Președintele PSD Marcel Ciolacu a declarat miercuri seară la B1TV că Florin Cîțu trebuie să plece din funcția de premier în primul rând pentru că nu a știut care este prețul pâinii. 

"Domnule prim-ministru, când te urci beat la volan, eşti iresponsabil. Este infracţiune? Sper că nu vrețu să mă lămuriţi că a fost contravenţie, fiindcă există documentele. Știți cele 3 praguri penale din SUA... Am stat și noi de vorbă cu avocaţii, e infracţiune clară. Eu știam că domnul președinte, domnul Barna, domnul Cioloș, că toți sunt cu "fără penali în funcţii publice". Când faci împrumuturi şi nu mai dai banii înapoi, e ţepar, dar să fii prim-ministru şi să nu ştii cât costă alimentul de bază al populației, respectiv pâinea, mi se pare mai grav decât toate! Te ridici frumos de pe scaun şi pleci acasă! Nu ai ce să cauţi pe scaun când trăieşti în altă lume față de lumea în care trăiesc românii!", a zis Ciolacu. 

Pe subiectul privitor la condamnarea lui Florin Cîțu la 2 zile de închisoare în SUA întrucât a condus sub influența băuturilor alcoolice, Ciolacu a anunțat că are în calcul inclusiv un atac la CCR, dar și o moțiune de cenzură împotriva actualului Guvern. De asemenea, președintele PSD a criticat "dansul celor de la USRPLUS" în legătură cu dezvăluirile referitoare la trecutul lui Cîțu. 

"Există mai multe variante. Există varianta de atac la CCR, în instanţă, să vedem fapta dacă e prescrisă, să știm toate elementele. Avem moţiunea de cenzură să vedem cine îşi mai asumă politic un astfel de prim-ministru. Eu am văzut dansul celor de la USRPLUS. Domnul Cioloş a spus că aşteaptă lămuriri de la prim-ministru! Le-a primit? Nu vrea să mi le spună și mie? S-a lămurit? Cu ce au greşit românii? După ani de zile în care ne-au intoxicat USR şi preşedintele cu "fără penali" să ajungem în situația în care penalul Cîţu şi penalul Barna împart banii românilor. Am citit în presă (în legătură cu Barna - n.red.)! Categoric o să depunem o moţiune, o să hotărăsc cu colegii mei la sfârșitul lunii exact paşii şi strategia pe care o avem pentru această sesiune şi, mai mult, o să venim cu un pachet de legi foarte consistent pe zona economică. Am hotărât în partid ca iniţiativele legislative să le trecem prin BPN şi acest lucru se va întâmpla când avem şedinţa și cu liderii din judeţe, cât și cu grupurile parlamentare", a mai zis Ciolacu. 

Vedeți video de la minutul 5:20:



„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.