ABM dorește impunerea unor expresii precum "lapte patern" în limbajul folosit la nivel mondial privind alăptarea


  • ACP
  • Aug 13, 2021 20:12
  • 2790
ABM dorește impunerea unor expresii precum "lapte patern" în limbajul folosit la nivel mondial privind alăptarea

Academia de Medicină pentru Alăptare la Sân (ABM), o organizație formată din medici și specialiști din mai multe țări, cu sediul în Statele Unite, care susține hrănirea nou născuților cu lapte matern, de la sân, a publicat zilele trecute linii directoare noi care ar trebui să introducă modificări fundamentale în "limbajul legat de alăptare", cum ar fi "hrănirea cu lapte uman" în loc de hrănirea cu lapte matern, respectiv "glandă mamară" în loc de sân.  

Noile orientări au fost publicate pentru a impune "un limbaj desexuat sau incluziv", pentru a afirma "angajamentul organizației față de egalitatea de gen și echitatea în sănătate", se spune în ghidul publicat de ABM.

Laura Kair, directorul medical pentru îngrijirea nou-născuților de la UC Davis Children's Hospital, din Sacramento, California, a spus pentru presă că acest limbaj ar fi important în îngrijirea pacienților transgender. 

"Limbajul are putere. Limbajul pe care îl folosim ar trebui să fie cât mai incluziv posibil atunci când discutăm despre hrănirea sugarilor", a spus Kair.

Astfel, expresii stranii ca "părinte gestațional", "părinte/persoană care alăptează", sau chiar "lapte patern" trebuie incluse în limbajul medical din toată lumea, în viziunea celor de la Academia de Medicină pentru Alăptare la Sân, singura excepție menționată fiind țările unde persoanele LGBT+ sunt persecutate, iar folosirea acestui limbaj le-ar devoala orientarea. (sursa: AICI)

Sursa foto: Trevor MacDonald / The Guardian

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.