Jurnalista Emilia Șercan, ironii usturătoare la adresa ministrului „mason” Sorin Cîmpeanu, colecționar de titluri, funcții și diplome. „Loja din care face parte se cheamă Lotus”


Jurnalista Emilia Șercan, ironii usturătoare la adresa ministrului „mason” Sorin Cîmpeanu, colecționar de titluri, funcții și diplome. „Loja din care face parte se cheamă Lotus”

Controversatul ministru al Educației Naționale, Sorin Cîmpeanu, este mason, asemeni ilustrului său colaborator Alexandru Cumpănașu, „unchiulețul” din Caracal fără studii superioare, care smintea minori pe Tik Tok și era/este campion național la contracte grase cu statul. Mai mult, cei doi sunt chiar colegi de organizație masonică - Marea Lojă Națională din România, situație pe care Cîmpeanu nu omite s-o treacă, așa cum remarcă jurnalista Emilia Șercan, în declarația de interese. După toate aparențele, Cîmpeanu este singurul membru al guvernului Cîțu care își declară public apartenența la masonerie. 

„Când ești:  

- profesor universitar; 

- doctor; 

- conducător de doctorate; 

- fost triplu academician, rămas doar dublu academician după ce ți-ai dat demisia din ASSN, taraba cu pretenții științifice înființată de Gabriel Oprea și George Maior; 

- rector suspendat pe perioada mandatului de ministru; 

- președinte al Consiliului Național al Rectorilor suspendat pe perioada mandatului de ministru; 

- senator; 

- președinte al Agenției Universitare a Francofoniei cu mandatul pe final, dar căreia vrei să-i schimbi statutul ca să mai obții încă unul, că un singur mandat e prea puțin la cât ești de valoros; 

- deținător a zece titluri de doctor Honoris Causa; 

- ministru... 

ia ghiciți voi ce-i mai lipsea omului din palmares? Dar de ce trageți cu ochiul la fotografie? De ce?  

Haide că aproape ați ghicit! Mason, desigur.  

Această informație este la vedere, în declarația de interese, că doar transparența este viața lui și el este transparent cu toate informațiile esențiale despre el, mai puțin cu lista de lucrări științifice pe care le-a semnat - spun semnat că nu am nicio dovadă că le-a scris - și pe care a ținut-o cu prețul ridicolului deplin „la secret”.  

PS1. MLNR este acronimul pentru Marea Lojă Națională din România. 

PS2. Lumea prin oraș zice că loja din care face parte se cheamă Lotus”, scrie Emilia Șercan într-o postare pe pagina sa de Facebook.  

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.