Monica Macovei: „Pe 10 august 2018, în Piața Victoriei a acționat un grup de crimă organizată împotriva demonstranților pașnici”


Monica Macovei: „Pe 10 august 2018, în Piața Victoriei a acționat un grup de crimă organizată împotriva demonstranților pașnici”

Monica Macovei, fost ministru al Justiției și europarlamentar român „vedetă” pentru înverșunarea cu care a informat forurile UE cu privire la asaltul asupra justiției din „epoca Dragnea”, afirmă public că, pe 10 august 2018, „în Piața Victoriei a acționat un grup de crimă organizată împotriva demonstranților pașnici”.  

Într-o postare pe pagina sa oficială de Facebook, Macovei argumentează pe larg punctul său de vedere cu privire la evenimentele de acum trei ani, evenimente soldate cu sute de victime, dar pentru care nimeni nu a fost însă tras la răspundere, ba mai mult, dosarul agresării populației pașnice a fost plimbat între parchete, parțial clasat și apoi întors la Secția Parchetelor Militare din Parchetul General, unde ar trebui să se reia ancheta față de șefii jandarmilor care au acționat cu brutalitate. 

Monica Macovei:  

„- ...Nu ne provocați ca venim 1 milion și vă călcăm în picioare... 

- ...Poliția și jandarmeria au primit undă verde să folosească forța brută! Indiferent că sunt bărbați, femei sau copii...nu se iartă nimic!...pe 10 August să trăiască doar cei puternici! 

- ...Trebuiau mitraliați, nu stropiți cu apă!!! 

- ... Un glonț în cap acelor așa-zise ‘mame’ care au ieșit cu copiii în brațe  

(În ordine: deputat PSD, primar PSD, consilier Guvern, directorul filarmonicii ”Oltenia”) 

Pe 10 august 2018, în Piața Victoriei a acționat un grup de crimă organizată împotriva demonstranților pașnici. Asta consider eu: Dragnea a plecat în concediu, ministrul de Interne Carmen Dan a intrat în concediu, dar a rămas în București și a intrat în seara de 10 august 2018 în minister, prefectul capitalei Speranța Clișeru a stat în birou și a dat ordinul, conducătorul și coordonatorul acțiunilor jandarmilor, a forțelor speciale, alții. Numerele de identificare de pe caschetele jandarmilor au fost acoperite pentru a nu putea fi identificați. Multe din gazele împrăștiate la întâmplare în piață au conținut substanțe toxice. Toate acestea sunt dovezi că atacul a fost premeditat. 

Mai întâi “Noaptea ca hoții”, urmată de zeci de proteste. Pe 10 august 2018, acum 3 ani au venit și românii din diasporă să demonstreze lângă cei de acasă, în Piața Victoriei, unde este Guvernul României. Au cerut demiterea Guvernului după atacurile distrugătoare împotriva codurilor penale pentru a proteja politicienii corupți de anchete și condamnări, începând cu socialistul, astăzi condamnatul Liviu Dragnea, președintele partidului stat aflat atunci la conducerea României. Zeci de mii de oameni au demonstrat în orașele țării. Sute de mii de glasuri s-au unit: "VREM JUSTIȚIE, NU CORUPȚIE"! 

Mitingul a fost autorizat până la ora 23.00 și a fost pașnic. La câteva minute după ora 23.00, din ordinul prefectului capitalei Speranța Clișeru s-a dezlănțuit iadul în Piața Victoriei. Ancheta a arătat că dna Clișeru ar fi dat ordinul după ora 00.00 (de frică, nu? știa că nu e un ordin legal), dar conducătorul jandarmilor ar fi scris în registrul Jandarmeriei că a primit ordinul la ora 23.00. În seara/noaptea de 10/11 august 2018 s-a tras cu mai multe tipuri de arme și cartușe: arma lansator multiplu încărcată cu cartușe iritant-lacrimogene 38 mm; grenade de mână cu efect iritant-lacrimogen, care au explodat fie pe jos împrăștiind gaze, fie în picioarele, brațele unor demonstranți; cartușe iritant-lacrimogene 40mm; pulverizatoare cu capacitate mărită (PCM), butelii pe care jandarmii le țineau la brâu, apăsau un buton și gazul pulverizat cuprindea zone mari din piață; spray-uri cu efect iritant-lacrimogen și spray-uri de mână care au pulverizat gazul de aproape în ochii, pe fața, gâtul, brațele, orice parte a corpului provocând în multe situații arsuri grave, altele. 

Gazele au fost împrăștiate la întâmplare, afectând femei, copii, persoane în vârstă ori bolnave, pe toși care la ora aceea erau în piață. Mai mult, muniția/gazele împrăștiate în piață au conținut 

substanțe toxice: CS (2-Clorobenzalmalonitril) folosit de exemplu în Revoluția egipteană din 2011 și OC (oleoresin capsicum).  

Niciunei părți vătămate care a depus plângere nu i s-a făcut controlul toxicologic dar oamenii au fost mințiți că li s-a făcut acest control. Lipsa controlului toxicologic este o piedică majoră pentru identificarea persoanelor intoxicate cu CS și/sau OC, gradul de intoxicare și tratarea lor medicală în funcție de toxicitatea gazelor inhalate de fiecare și nici cui i-a fost pusă în pericol viața și sănătatea pe termen scurt, mediu și lung. 

Un stat (partidul stat din 2018) care își bate și intoxică cu gaze proprii cetățeni este criminal. 

Au trecut 3 ani și nimeni nu a fost trimis în judecată și condamnat. Mai așteptăm o vreme, dar nu mult. Ne căutăm dreptatea în altă parte. Nu există victime fără vinovați!”. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.