Previziunea sumbră a unui analist: Transporturile nu vor rămâne la USR PLUS. „Sunt prea mulți bani acolo și ministerul e prea atractiv din punct de vedere electoral ca liberalii să nu-l ia cu japca”


Previziunea sumbră a unui analist: Transporturile nu vor rămâne la USR PLUS. „Sunt prea mulți bani acolo și ministerul e prea atractiv din punct de vedere electoral ca liberalii să nu-l ia cu japca”

Analistul, sociologul și scriitorul Sebastian Lăzăroiu anticipează, pe fondul adâncirii tensiunilor între premier și ministrul Transporturilor Cătălin Drulă, că ministerul condus de cel din urmă va fi luat cu „japca” de liberali de la USR PLUS.  

„Sper să mă înșel (chiar îmi doresc să mă înșel), dar eu nu cred ca Transporturile vor rămâne la USRPLUS până la capăt. Sunt prea mulți bani acolo și ministerul e prea atractiv din punct de vedere electoral (tăiat panglici, lucruri concrete și vizibile care rămân, bani europeni) ca liberalii să nu-l ia cu japca. Bine, ei de asta și folosesc povestea cu negocierea proastă făcută, chipurile, de Orban, imediat după alegeri. Un motiv pentru elita partidului să forțeze victoria lui Cîțu. Ca să aiba un argument pentru renegocieri, după congres. Pentru ei, partidul nu reprezintă o instituție, ci un șir de șefi vremelnici, care sunt debarcați ca să justifice mutări bruște. În general, liberalii au această "bună" reputație, că nu-și respectă înțelegerile (faptele din istoria post-decembristă arată că PSD e chiar mai parolist decât ei cu partenerii), că invocă motive puerile, politicianiste, ca să întoarcă tabla de șah în timpul partidei, pretinzând că ei jucau cu albele de la început, dacă albele se află în avantaj. E suficient să te uiți la sectorul 1 ca să pricepi mai bine din ce aluat e făcut acest partid numit liberal”, scrie Lăzăroiu într-o postare pe pagina sa de Facebook.  

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.