Claudiu Năsui dezvăluie de ce nu sunt desființate pensiile speciale: „Nu e consens în coaliție. USR-PLUS, cu 15% în Parlament, trebuie să mobilizeze 51% din voturi”


Claudiu Năsui dezvăluie de ce nu sunt desființate pensiile speciale: „Nu e consens în coaliție. USR-PLUS, cu 15% în Parlament, trebuie să mobilizeze 51% din voturi”

Ministrul Economiei, Claudiu Năsui, precizează că nu există consens la nivelul coaliţiei de guvernare pentru desfiinţarea pensiilor speciale. Năsui afirmă că USR PLUS îşi dorește eliminarea acestora, dar, cu 15% în Parlament, trebuie să mobilizeze o majoritate de 51%, fapt ce e extrem de greu de obținut. Ministrul mai afirmă că românii vor putea vedea în timpul procedurii efective de vot care partid își dorește cu adevărat eliminarea acestor privilegii și care nu.

”Discuția e începută. E o coaliţie la guvernare şi e o coaliţie care nu are consens pe subiectul pensiilor speciale. Am reuşit să desfiinţăm pensiile speciale ale parlamentarilor. A fost maximul ce se putea face… Sunt sub 3% din pensiile speciale, e infim, dar, ca să elimini pensiile speciale, ai nevoie de majoritate 50% +1. Nu există 50% +1 acum în Parlament care să vrea (...) E o chesiune şi de justeţe, etică, morală, că toţi cotizăm la fel, dar unii primesc mai mult”, a declarat Claudiu Năsui, marţi seară, la B1 TV.

Acesta a apreciat că trebuie să fie ”presiune mare” pentru desființarea pensiilor speciale.

”Noi, ca USR-PLUS, ceea ce putem face e să începem această curățenie, să oprim aceste sinecuri, unde se poate, prin Ordin de ministru. Ca să schimbi o lege sau să dai OUG e nevoie de coaliţie majoritară. Uitaţi-vă şi la votul pe pensiile parlamentarilor, cine cum a votat, să vedeţi cât de greu se găseşte consensul. (…) Trebuie cu cei 15% pe care-i avem să mobilizăm 51% din voturi”, a adăugat ministrul.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.