"Remarc atitudinea oficialilor europeni / Aștept să colaborăm". Reacții de la Bruxelles după desemnarea Nataliei Gavrilița ca premier al R. Moldova și accederea liderului PAS în funcția de președinte al Parlamentului


"Remarc atitudinea oficialilor europeni / Aștept să colaborăm". Reacții de la Bruxelles după desemnarea Nataliei Gavrilița ca premier al R. Moldova și accederea liderului PAS în funcția de președinte al Parlamentului

În contextul în care președinta Maia Sandu a semnat vineri, 30 iulie, decretul de desemnare a Nataliei Gavrilița în funcția de premier, raportorul Parlamentului European pentru R. Moldova, eurodeputatul USRPLUS Dragoș Tudorache, a salutat această nominalizare și a precizat că este de remarcat atitudinea oficialilor europeni, aceștia fiind pregătiți "să ofere orice sprijin e nevoie pentru un proces de reformă rapid și eficient".

"Felicitări Nataliei Gavrilița pentru desemnarea în funcția de prim-ministru al Republicii Moldova! Alături de Maia Sandu, are șansa extraordinară de a schimba destinul țării sale pentru totdeauna. Este o sarcină monumentală, de care au parte puțini politicieni. Lunile care urmează vor fi decisive pentru noul guvern. Am încrederea că drumul proeuropean pe care a pornit cu o perseverență nemaiîntâlnită Maia Sandu începe să devină realitate.  

Cred că e bine să se știe faptul că Europa sprijină eforturile noului guvern și își pune mari speranțe în măsurile care urmează a fi luate. Dincolo de declarațiile oficiale, care au fost pe măsura semnificației politice majore a ultimelor alegeri, remarc atitudinea oficialilor europeni care sunt conectați la ce se petrece în Republica Moldova și sunt gata să ofere orice sprijin e nevoie pentru un proces de reformă rapid și eficient. Aștept cu mare încredere primele întâlniri cu noii reprezentanți ai guvernului de la Chișinău", a scris Tudorache pe Facebook. 

Totodată, amintim că, joi, 29 iulie, președintele PAS Igor Grosu a fost ales în funcția de președinte al Parlamentului R. Moldova. În legătură cu accederea președintelui PAS în funcția menționată anterior, eurodeputatul PNL Siegfried Mureșan, președinte al Delegației Parlamentului European pentru Relațiile cu Republica Moldova, a precizat că actuala putere proeuropeană se poate baza pe tot sprijinul de la Bruxelles pentru implementarea reformelor promise și așteptate de cetățeni. 

"Îl felicit pe Igor Grosu pentru alegerea în funcția de președinte al Parlamentului Republicii Moldova.

Aștept să colaborăm cât mai strâns în cadrul Comitetului Parlamentar de Asociere UE – Moldova.  

Îl asigur de tot sprijinul nostru, al Parlamentului European, pentru ca Parlamentul Republicii Moldova să implementeze reformele pe care oamenii le așteaptă.

Mult succes, Igor!", a scris Siegfried Mureșan pe Facebook. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.