Mesaj îngrijorător din SUA: COVID-19 ar fi la doar câteva mutații distanță de variantele care s-ar putea sustrage complet vaccinurilor


Mesaj îngrijorător din SUA: COVID-19 ar fi la doar câteva mutații distanță de variantele care s-ar putea sustrage complet vaccinurilor

Noul coronavirus ar putea fi la „doar câteva mutații” distanță de posibilitatea de a sustrage vaccinurilor, a avertizat marți, medicul Rochelle Walensky, directoarea CDC din SUA (Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor, o agenție federală a Departamentului de Sănătate Publică al SUA), preluată de New York Post.  

Walensky a spus că vaccinurile actuale sunt eficiente împotriva cazurilor severe de coronavirus, inclusiv a celor cauzate de variantele sale cunoscute, dar răspândirea sa continuă ar putea permite bolii să sufere mutații dincolo de protecția imunizărilor. 

„Cea mai mare îngrijorare din sănătatea publică și în științe este că mutatiile virusului au potențialul de a se sustrage vaccinului în ceea ce privește modul în care ne protejează de boli severe și deces. În acest moment, din fericire, nu suntem acolo. Vaccinurile funcționează foarte bine. Marea preocupare este următoarea zonă care ar putea apărea – la o distanta de doar câteva mutații virusurile ar putea să se sustragă vaccinurilor”, a precizat Walensky într-o declarație de presă. 

Șefa agenției americane a declarat că această posibilitatea reprezintă un motiv în plus pentru care oamenii să se vaccineze – astfel încât virusul să poată fi în cele din urmă oprit înainte ca acesta să sufere mutatii care să impună dezvoltarea unui alt vaccin. 

CDC a emis marți noi linii directoare pentru purtarea de masca în interior, concepute pentru a ajuta la încetinirea răspândirii virusului în locurile care se confruntă cu creșteri ale numărului de cazuri. 

În zonele cu transmisie substanțială, CDC recomandă persoanelor complet vaccinate să poarte măști în medii publice, în interior, pentru a ajuta la prevenirea răspândirii variantei Delta și la protejarea celorlalți”, a spus Walensky, referindu-se la tulpina extrem de contagioasă care a inclus aproximativ 83% de cazuri noi la nivel național in SUA. 

Oficialii din domeniul sănătății au subliniat că numărul de cazuri de coronavirus în SUA e în creștere din cauza americanilor nevaccinați. În prezent, persoanele care nu sunt vaccinate sunt responsabile pentru aproximativ 99,5% din decesele provocate de COVID-19 și 97% din spitalizări, au spus oficialii. SURSE: New York Post, Aleph News.  

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.