VIDEO. Mălin Bot îl acționează în judecată pe Ion Cristoiu după ce turnătorul la Securitate l-a făcut repetat „infractor” la TVR și a spus că scuipă oameni pe stradă


VIDEO. Mălin Bot îl acționează în judecată pe Ion Cristoiu după ce turnătorul la Securitate l-a făcut repetat „infractor” la TVR și a spus că scuipă oameni pe stradă

Jurnalistul Mălin Bot ne-a precizat că îl va acționa în judecată pe Ion Cristoiu pentru afirmațiile insultătoare și calomniile pe care acesta le-a comis, la adresa sa, în emisiunea România 9 de la TVR, luni, 26 iulie, în contextul vizitei la DNA a lui Liviu Dragnea. (detalii AICI despre emisiune)

Într-un drept la replică video pentru TVR, Mălin Bot spune că toată activitatea sa de la DNA din ziua respectivă este filmată și urcată pe canalul său de Youtube. 

„N-am țipat la nimeni, n-am scuipat pe nimeni, nu am făcut nimic altceva decât să documentez cele întâmplate acolo în calitate de jurnalist independent. Sunt jurnalist din 1994, absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării de la Univ. de Vest din Timișoara. Am lucrat în mai multe redacții până în 2017 când am devenit jurnalist independent. Toată activitatea mea este accesibilă pe canalul meu de Youtube și sunt finanțat direct de către cei care mă urmăresc, veniturile mele fiind transparente”, a precizat Bot.  

„Activitatea mea jurnalistică nu implică niciun fel de colaborare cu revoluționarul Marian Ceaușescu, cum a apreciat Cristoiu. L-am întâlnit întâmplător pe la proteste. Nu am fost niciodată trimis în judecată, nu am cum să fiu infractor, nu am comis vreun act de huliganism și nu am scuipat pe nimeni pe stradă”, a afirmat Mălin Bot într-un material filmat pe care îl puteți viziona integral mai jos.



Pe pagina sa de Facebook, Mălin Bot a spus că Ion Cristoiu, „fost turnător la Securitate cu pseudonimul Coroiu, a repetat obsesiv, timp de 17 minute, pe TVR următoarele insulte la adresa mea: infractor, huligan, ”scuipă oamenii pe stradă”, ”nu este jurnalist”. ”

„Pur și simplu a mințit cu rea-credință, conștient, cu scopul de a induce publicul TVR în eroare.  

Mai mult chiar, în numeroase decizii judecătorești, mulți judecători au controlat activitatea mea jurnalistică din perioada 2017 - 2020 și au decis definitiv că am exercitat o activitate jurnalistică dincolo de orice dubiu. 

Așadar, adevărul este total diferit de ceea ce a spus tovarășul Coroiu la TVR, mai sunt și hotărâri ale instanțelor care îl contrazic, motiv pentru care din toamnă ne vom vedea la tribunal”, a mai scris Mălin Bot pe Facebook.  

CITEȘTE ȘI: Găina care a fătat pui vii cotcodăcește nestingherită la TVR. Incredibilele fake-news-uri, dezinformări și manipulări ale turnătorului Cristoiu în emisiunea lui ”Sărmăluță”

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.