Marxismul, pompat până la saturație în universitățile lumii. Valuri de absolvenți dezorientați ideologic se aliniază pentru a lupta împotriva fundamentelor Lumii libere


  • ACP
  • Jul 28, 2021 16:55
  • 4613
Marxismul, pompat până la saturație în universitățile lumii. Valuri de absolvenți dezorientați ideologic se aliniază pentru a lupta împotriva fundamentelor Lumii libere

Faptul că multe dintre universitățile occidentale au ajuns centre de propagandă pentru extremismele marxiste de toate nuanțele este deja un lucru foarte bine știut de ceva vreme. 

Acest fapt a fost făcut posibil până prin anii '70–'80 în special de propaganda făcută în campusurile universitare de activiștii veniți din afara universităților, iar din anii '90 de numărul tot mai mare mare de cadre universitare care au convingeri radicale de stânga și au impus programe întregi de studiu care promovează tot felul de lături ale ideologiei marxiste. 

Un astfel de exemplu clar de radicalism de stânga a fost scos la lumină zilele acestea de publicația americană Campus Reform, care a constatat că universitatea americană Rider din New Jersey promovează în biblioteca sa online o carte care, conform descrierii, „susține că homofobia nu va fi eradicată în Statele Unite până când nu va dispare religia”

Cartea „Înclinând spre gayteism: creștinismul și supraviețuirea persoanelor queer în America”, scrisă de un profesor la Universitatea Shippensburg din Pennsylvania, W.C. Harris, poate fi găsită în ghidul de cercetare al bibliotecii Universității Rider la categoria „Privilegiul creștin și religios”, care aparține paginii web „Privilegiul și intersecționalitatea” a universității. 

Profesorul W.C. Harris susține că reunește în carte două tradiții intelectuale – noul ateism și teoria Queer –, dar trece dincolo de ele pentru a oferi o nouă voce homosexualilor americani care sunt și atei, susținând că „încercările creștinilor liberali de a reconcilia religia cu homosexualitatea” sunt „fie inadecvate, fie categoric periculoase”

În rezumatul cărții de pe situl Universității Rider se concluzionează că „potrivit autorului, a sosit timpul pentru gayteism – lăsarea religiei în urmă pentru a păstra demnitatea, drepturile și viețile queer”

Grace Rykaczewski, o reprezentantă a organizației „Turning Point USA”, care susține valorile conservatoare în colegii și universități, a declarat pentru publicația Campus Reform că „aceste cărți nu exprimă doar dezacordul față de creștinism, ci sunt un atac complet împotriva creștinilor și a celorlalți credincioși americani ai altor religii, cerând abolirea tuturor religiilor”

„Iar cel mai rău lucru este că părinții nici măcar nu știu că plătesc 60.000 de dolari pe an pentru copiii lor, ca ei să învete aceste prostii absolute”, a mai spus Grace Rykaczewski. 

Jacob Lee, vicepreședinte al organizației „Turning Point USA” de la Universitatea Rider, a spus pentru Campus Reform că „în calitate de creștin și student la Universitatea Rider sunt extrem de dezamăgit de decizia universității de a susține cărți de acest fel”

„Este o insultă totală pentru întreaga comunitate creștină. Nicio școală care pretinde că face învățământ superior nu ar trebui să sprijine vreodată literatura care atacă în vreun fel orice grup religios”, a concluzionat Jacob Lee – detalii AICI

Numai că genul acesta de ideologie extremistă este acum impusă cu mare insistență în cele mai multe universități, inclusiv de la noi din țară, prin intermediul unor caricaturi profesorale, iar asta nu poate produce decât o categorie de absolvenți dezorientați ideologic, care se aliniază să lupte împotriva fundamentelor Lumii libere în care trăim, în numele unor utopii concepute în laboratoarele marxismului.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.