Digi24 duce o campanie masivă de dezinformare, transmițând că tabăra #rezist a aruncat cu iaurt și ouă în susținătorii fostului pușcăriaș Liviu Dragnea. Filmările care contrazic postul de televiziune


Digi24 duce o campanie masivă de dezinformare, transmițând că tabăra #rezist a aruncat cu iaurt și ouă în susținătorii fostului pușcăriaș Liviu Dragnea. Filmările care contrazic postul de televiziune

Fostul pușcăriaș Liviu Dragnea s-a prezentat luni, 26 iulie, la DNA, pentru a i se aduce la cunoștință că se menține sechestrul în dosarul Tel Drum. În fața DNA, s-au strâns atât susținătorii lui Dragnea, dar și contestatarii, atmosfera fiind din ce în ce mai tensionată odată cu trecerea timpului. Printre contestatari se aflau și jurnalistul Mălin Bot, respectiv protestatarul Marian Ceaușescu, care au fost ținta agresiunilor venite din tabăra susținătorilor fostului președinte al PSD. La un moment dat, susținătorii lui Liviu Dragnea au început să arunce cu ouă și iaurt atât în contestatarii fostului pușcăriaș, dar și înspre presă. Așa cum veți vedea în video-urile pe care le vom prezenta, Jandarmeria a stat pasivă permițând taberei susținătorilor lui Liviu Dragnea să-și facă de cap, unul dintre aceștia încercând chiar să-i smulgă telefonul jurnalistului Mălin Bot, moment în care conflictul a escaladat. Înainte ca Mălin Bot să fie agresat, bodyguardul lui Dragnea a luat la țintă un cameraman. (pentru secvențele video integrale accesați următoarele link-uri, AICI și AICI, sursa Epoch Times) 

Vedeți video care arată agresiunile comise de bodyguardul lui Dragnea: 


Vedeți video 2: 


Vedeți video 3: 


Vedeți video 4: 


Însă, un detaliu important în contextul de mai sus este și modul în care un post de televiziune ce s-a urcat pe valul protestelor anti-PSDragnea, în perioada 2017-2019, prezintă acum evenimentele totalmente trunchiat. Ne referim la Digi24, care a transmis astăzi că inclusiv contestatarii lui Dragnea au aruncat cu ouă și iaurt, ceea ce reprezintă un fake news grosolan, așa cum puteți revedea în video-urile de mai sus. Reporterul Digi24 George Lăcătuș este cel care a inițiat fake news-ul, dezinformare care încă e propagată în buletinele de știri ale postului de televiziune, deși există secvențe video care o demontează fără echivoc. Jurnalista Camelia Tabacu este cea care a semnalat campania de fake news de la Digi24. 

"Ce a văzut un jurnalist Digi24 că s-a întâmplat în fața la DNA: „susținătorii lui Liviu Dragnea s-au luat la bătaie cu susținătorii rezist. Au aruncat unii în alții cu ouă și iaurt. Victime colaterale ale acestui război au fost jurnaliștii”. Nici Antena3 nu ar manipula atât de jegos. Singurii care au aruncat cu produse alimentare au fost susținătorii patriotului (video în comentarii). În rest, la Digi24, nimic despre Jandarmeria care iar s-a intimidat și nu a intervenit când presa a fost împinsă, lovită de gealații cuplului Dragnea-Codrin", a scris Camelia Tabacu pe Facebook. 

Vedeți video de la 1:40: 



Dezinformarea continuă să fie propagată de Digi24:



„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.