În ideea de a opri războiul dintre Florin Cîțu și Ludovic Orban care ar putea determina chiar o rupere a PNL, liderii unor organizații indecise ar fi tentați să opteze pentru o „a treia cale”: susținerea unui alt candidat decât cei doi deja înscriși în cursa pentru președinția partidului, scrie siteul Europa Liberă.
Printre inițiatorii acestei formule s-ar afla și președintele Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan, liberalul cu cele mai bune performanțe în administrația locală al cărui cuvânt va cântări enorm în tranșarea nebuniei în care s-a transformat lupta pentru șefia PNL. Deși i s-a propus să candideze, Bolojan a refuzat, dar le-a transmis că poate veni într-o echipă ca președinte executiv. Bolojan și-a motivat refuzul prin faptul că nu este conectat permanent la Parlament și acțiunile din București, deoarece își desfășoară activitatea la Oradea. El a dat exemplul unei situații în care este sunat de presa din București să dea explicații pentru o lege în care PNL e implicat, iar el nu este informat, mai scrie publicația citată mai sus. (mai multe detalii AICI)
Propunerea de președinte, în tandem cu Bolojan, ar fi europarlamentarul Dan Motreanu.
„Bolojan a refuzat să candideze pentru șefia PNL. Se știe că nu îi are la inimă nici pe Cîțu, nici pe Orban, dar nici pe Iohannis. A promis însă că poate să fie un bun președinte executiv al PNL dacă Motreanu vrea să candideze pentru funcția de președinte. A treia cale în PNL. E departe de o concluzie, dar arată o stare de spirit, războiul Cîțu - Orban nu e pe placul tuturor liberalilor. Nici măcar stilul în care guvernează Cîțu. Întrebarea este: ce face PNL dacă guvernul Cîțu e dărâmat prin moțiune de cenzură?”, scrie pe pagina sa de Facebook jurnalistul Cristian Andrei de la Europa Liberă, autorul unui material referitor la noua situație ivită în PNL pe care îl puteți citi integral AICI.
Greii indecişi din PNL:
1. Bihor ( Ilie Bolojan)
2. Arad (Gheorghe Falcă)
3. Giurgiu (Dan Motreanu)
4. Constanța (Bogdan Huţucă)