Până și membrii AUR se tem de propriul partid. Declarația simplă și sinceră a unui membru: „În AUR sunt foarte mulți oameni care au o minte încuiată și mi-ar fi frică cu ei la conducere”


Până și membrii AUR se tem de propriul partid. Declarația simplă și sinceră a unui membru:  „În AUR sunt foarte mulți oameni care au o minte încuiată și mi-ar fi frică cu ei la conducere”

Pornind de la poziționarea surprinzătoare în sondaje a AUR care, deși a rămas fără urlătoarea Diana Șoșoacă, unul din starurile circurilor de Facebook, fără restricțiile din pandemie care îi suflau vânt bun în pânze, reușește, vânturând același discurs naționalist vadimist obosit, să se situeze peste USR PLUS, publicația VICE și-a imaginat cum ar fi dacă formațiunea bicefală (condusă de George Simion și Claudiu Târziu) ar câștiga alegerile din 2024. Printre persoanele chestionate de VICE cu privire la acest scenariu puțin probabil – sociolog, psiholog, filolog, specialist în terorism și securitate globală - s-a aflat și un membru AUR. Opinia acestuia, sinceră și simplă, relevă bucătăria înspăimântătoare a unei formațiuni care nu pare să dispară atât de repede pe cât preconizau unii analiști politici.

CITEȘTE și: Sondaj INSCOP. PNL și AUR au scăzut în preferințele electoratului, în vreme ce USR PLUS și PSD au urcat cu câteva procente

„Fac parte din AUR și pot să spun că au și idei bune, dar și idei care, în principiu, ne-ar duce spre involuție. De exemplu, s-a speculat treaba cu avorturile. Nu cred că o să ajungem la fel ca Ungaria lui Orban. Ungaria merge chiar foarte bine, poate să spună lumea ce o vrea, că sunt mai naționaliști, dar nu poți să spui că la ei nu merg lucrurile. Mie mi se pare că Viktor Orban își apără anumite principii și nu afectează pe nimeni.  

Treaba asta cu LGBT și educația sexuală sunt mai mult propagandă. Din ce am înțeles, educația pentru sănătate ar fi trebuit să fie implementată în școli din 2004. Aici e problema conducerii, de ce nu s-a făcut? Toată treaba asta ni se bagă pe gât, din punctul meu de vedere. Eu n-am nicio problemă cu homosexualii, cu negrii sau cu alte naționalități, dar mi se pare că treburile astea sunt exagerate. De la un timp sunt băgate prea tare în față și te pun pe gânduri: chiar este ok? 

Pot să spun doar că în AUR sunt foarte mulți oameni care au o minte foarte încuiată și mi-ar fi frică cu ei la conducere. Există posibilitatea de a fi aleși la alegerile din 2024, pentru că toată lumea s-a săturat de actuala conducere USR + PNL + UDMR, că nu face nimeni nimic. Dacă ar fi să se întâmple asta, ar fi vai și amar de noi”, a precizat „Andrei” pentru Vice. (materialul VICE poate fi citit integral AICI)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.