Bufonul USR PLUS Iulian Bulai îl aniversează pe ministrul Cristian Ghinea cu o postare de Cascadorii râsului. „România nu a beneficiat de Planul Marshall, avem însă PNRR gândit bine și orientat spre mari proiecte de țară”


Bufonul USR PLUS Iulian Bulai îl aniversează pe ministrul Cristian Ghinea cu o postare de Cascadorii râsului. „România nu a beneficiat de Planul Marshall, avem însă PNRR gândit bine și orientat spre mari proiecte de țară”

Ironizat, criticat și chiar jignit pentru postările sale adesea exaltate, exagerate sau infantile, uneori cu o tentă prea evidentă de laudă la adresa colegilor mai importanți din USR PLUS, deputatul Iulian Bulai stârnește din nou rețelele de socializare cu un mesaj aniversar dedicat. de data aceasta, lui Cristian Ghinea, ministrul Fondurilor Europene, despre care se spune că ar fi, de fapt, adevăratul șef al USR. Astfel, Bulai spune că, datorită lui Ghinea, născut la 20 iulie 1977,  Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă - PNRR – ar fi un fel de „Plan Marshall”.  

„Dacă nu ar fi fost USRPLUS la guvernare, PNRR ar fi fost folosit drept PNDL, spart în mii de bucăți mici, ca să ajungă fiecărui primar de-o combinație pe bani mulți. Să facă cârpeli din care nu se alege nimic. Să cumpere becuri la mii de lei bucata.  

Jumătate din bani s-ar fi dus pe investiții la prețuri astronomice, jumătate din bani ar fi fost spălați de mafia locală și județeană abonată la contracte cu statul. Nu s-ar fi făcut nicio investiție mare strategică și cu impact istoric. Nicio reformă.  

Să nu uităm de scenariul de la Ministerul Energiei, unde Virgil Popescu a dorit includerea în PNRR a unei firme apropiate, care ar fi primit 600 mil € pentru că așa credea domnul ministru că e bine.  

Scenariul PNRR în format PNDL nu se întâmplă pentru că acolo este Cristian Ghinea, care pune piciorul în prag și vrea reforme pe bune în țară. Cu investiții mari și concrete în sectoare cheie. Finanțează autostrăzi verzi și reabilitarea căilor ferate, educație și sănătate.  

Hai cu „La mulți ani” pentru Cristian Ghinea! Azi e ziua lui!  

România nu a beneficiat de Planul Marshall, avem însă PNRR gândit bine și orientat spre mari proiecte de țară.  

PS: mulțumesc armatei de troli care va sări să atace această postare. „Bun venit” pe pagina mea, dacă nu înjurați și nu promovați ura, ca de obicei, vă las pe fiecare să spuneți fix ce credeți!”, scrie Bulai pe pagina sa publică de Facebook.  

O altă postare aniversară intens comentată și ironizată a fost cea dedicată de Bulai, în 10 iulie, lui Dan Barna, când liderul USR a împlinit 46 de ani. Bulai i-a adresat atunci un mesaj în care a vorbit în termen exagerat de elogioși despre șeful său pe linie de partid, amintind nu doar calitățile lui umane, ci și pe cele de lider care vorbește pe limba poporului: „Dan Barna e un tip care ține la glumă, dar și genul de om care tratează cu seriozitate cele mai mărunte lucruri.  

E un tip autoironic și onest. Sincer și asumat.  

Azi e ziua lui. Nu pun poze cu el, doar vă povestesc. Că oricum sare pe noi armata de troli și face mișto de această postare.  

Dan acceptă critica și are stomac și ficat să treacă peste multe. Și nu e deloc pretențios, poate să mănânce grătar fără tacâmuri și să bea bere direct din sticlă. În timp ce ascultă un coleg care are ceva de spus.  

Discută cu toată lumea fără fandoseală. Și pe stradă, și la Palatul Victoria. Și cu fermieri sau primari, și cu producători de film sau colegi de prin țară care schimbă trenul sau avionul la București și au liber câteva ore.  

Genul de om nepretențios și parolist. Care folosește dibace în aceeași frază cuvinte întortocheate și din popor. Care se tunde chel vara, indiferent de ce campanii urmează toamna. Care zâmbește cu diplomație când vede fâstâceli sau situații caraghioase. Care rămâne om, dincolo de politică și politicieni.  

Hai noroc și „La mulți ani”, Dane!  

Ne vedem acuși în campania de la toamnă!

PS: Da, coaliția de guvernare rezistă pentru că e Dan acolo. Și aduce pe fiecare la masă și ține pe fiecare aproape. Factorul de stabilitate și liantul acestei guvernări. Adultul din cameră

Asta chiar merită sărbătorit”.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.