Ministrul Mediului (UDMR) anunță în presa maghiară că se opune noii politici pentru păduri a Uniunii Europene / Activistul pentru salvarea pădurilor Daniel Bodnar lansează un apel cutremurător: „trebuie să luptăm chiar și în genunchi pentru a ne apăra ce a mai rămas!”


Ministrul Mediului (UDMR) anunță în presa maghiară că se opune noii politici pentru păduri a Uniunii Europene / Activistul pentru salvarea pădurilor Daniel Bodnar lansează un apel cutremurător: „trebuie să luptăm chiar și în genunchi pentru a ne apăra ce a mai rămas!”

Daniel Bodnar, activistul civic bucovinean pentru salvarea pădurilor, le transmite celor care îl susțin că, la șase luni de teribilul accident de mașină care l-a lăsat pentru o vreme imobilizat și în urma căruia nu este încă refăcut complet, că a continuat, atât cât i-a permis starea fizică, să strângă dovezi despre modul de operare al mafiei lemnului și conexiunile acesteia. Activistul acuză clasa politică de nepăsare, dar avertizează că va lupta pentru protejarea pădurilor indiferent de starea sa de sănătate.  

Iar, în timp ce Bodnar luptă pentru păduri chiar și de pe patul de spital, o informație năucitoare vine din presa maghiară pro-guvernamentală unde actualul ministru al Mediului din România, Barna Tánczos, declară că nu este de acord cu noua propunere de strategie a Comisiei Europene privind gospodărirea pădurilor. Astfel, potrivit Rador, preluat de G4media.ro, Tanczos Barna precizează pentru Magyar Nemzet că proiectul Comisiei Europene încalcă dreptul statelor membre UE de a-și decide politicile în domeniul pădurilor și susține că ”sistemul de gospodărire a pădurilor din România e bine reglementat şi sever”. 

„Atunci când este elaborată o astfel de strategie, trebuie luate în considerare jurisdicţia statelor membre, principiul subsidiarităţii şi chestiunile practice privind diversitatea pădurilor şi exploatarea sustenabilă (…) Nu au avut loc consultări în cadrul Comisiei permanente pentru păduri şi nici cu statele membre ale UE, iar proiectul nu a fost elaborat în comun. Solicităm să dezbatem strategia privind pădurile”, a declarat Tánczos Barna. 

Udemeristul de la Mediu a mai spus că protejarea pădurilor ar reprezenta o povară financiară pentru un stat membru deoarece în momentul în care se interzice exploatarea unei păduri sunt îngrădite drepturile proprietarului, iar în acest caz trebuie acordate despăgubiri. 

Daniel Bodnar, pe pagina sa publică de Facebook: „Nu e nimic în lume mai scump decât sănătatea. 

Astăzi se împlinesc 6 luni de la accidentul groaznic din 19 Ianuarie. Au fost 6 luni de luptă pe viață și moarte! Doar cine a trecut prin așa ceva poate înțelege această luptă. 

Au fost momente când unii s-au bucurat crezând că voi rămâne pentru totdeauna la pat, unii care au căutat explicații inutile și unii care au acuzat fără temei, dar prin toate astea am înaintat cu capul sus pentru că există un Dumnezeu mare! 

Faptul că am fost susținut de voi în tot acest timp, mi-a oferit forța necesară de a reveni chiar la unele acțiuni, atât cât mi-a putut permite situația în care mă aflu.  

Dovezile pe care le am până acum sunt dovada vie că Mafia Lemnului și legăturile lor dictează totul. 

Doar niște dezaxați mintal se pot bucura și face petrecere în urma necazului unui om. Se știu și pădurarii de la OS Putna și din alte zone care au procedat așa, făcând chiar petreceri ,,în cinstea necazului meu”, uitând că roata se învârte!  

Am putut înainta și depăși toate obstacolele pentru că am avut demnitate în tot ce am făcut până acum. Am putut înainta pentru că băieții din echipă și voi ceilalți ați fost mereu un sprijin!  

,,Lupta continuă” va rămâne crezul nostru pentru că noi credem că nu e totul pierdut în România.  

Ca și conducători de țară, politicienii au un comportament de parcă suntem o țară bananieră și am reușit performanța să exportăm cherestea și bușteni, iar în schimb să importăm toate gunoaiele Europei.  

Punem la pământ trei hectare de pădure în fiecare oră,din ce se raportează oficial. Avem putere de cumpărare, economia duduie, cea mai mare creștere din Uniunea Europeană, cum zice Florin Cîţu, dar cert este că exportăm cherestea și bușteni în loc să exportăm mobilă. Chiar dacă vedem falimentată țara ,,Pas cu pas’’ și ,,România lucrului bine făcut”, noi credem că trebuie să luptăm chiar și în genunchi pentru a ne apăra ce a mai rămas! 

Politicienii nu au făcut decât să batjocorească și să schingiuiască acest popor. România merită mai mult!”.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.