VIDEO. Osanalele delirante ale lui Emil Boc. Îl compară pe Cîțu cu Merkel și Thatcher, adormitul Bode ar fi fost un extraordinar ministru al Transporturilor, iar proiectul „România educată”, încredințat controversatului Cîmpeanu, ar indica faptul că „România are viitor”


VIDEO. Osanalele delirante ale lui Emil Boc. Îl compară pe Cîțu cu Merkel și Thatcher, adormitul Bode ar fi fost un extraordinar ministru al Transporturilor, iar proiectul „România educată”, încredințat controversatului Cîmpeanu, ar indica faptul că „România are viitor”

Într-o serie de discursuri rostite pe la filialele PNL din Vestul țării și întrerupte adesea pentru a-i mulțumi premierului Florin Cîțu, ca unui apostol al neamului, pentru viziunea economică și măsurile adoptate de la începutul mandatului la Palatul Victoria, Emil Boc, primarul liberal al orașului Cluj-Napoca, a sfârșit prin a-l compara pe șeful guvernului, adesea ironizat în spațiul public pentru mesajele nerealiste pe care le transmite despre bunăstarea și extraordinara putere de cumpărare a românilor, cu două femei premier care au făcut istorie în fruntea guvernelor din țările lor: Angela Merkel și Margaret Thatcher.   

 „Ne alegem elitele politice care ne vor duce la victorie, de jos până sus, în 2024, că tare complicat va fi anul acela. (…) Mă bucur că actualul guvern, condus de premierul Cîțu, duce la nivelul următor proiectele politice ale lui Ludovic Orban în calitate de premier și de susținător în Camera Deputaților al proiectelor PNL. Suntem o echipă. Premierul Cîțu a reușit să treacă România, atât în plan economic, cât și politic la nivelul următor în UE. Investițiile, locurile de muncă, întreprinzătorul privat, continuarea autostrăzii Transilvania, prin ceea ce ministrul Bode a pus din nou pe hartă după atâția ani. Deci cel mai important lucru pentru viața noastră - locurile de muncă - sunt puse acolo unde trebuie de către premierul Cîțu....e o mare șansă să ne aducem românii acasă și să-i menținem pe cei care vor să plece și să le dăm argumente să rămână aici. 

Prin ceea ce premierul împreună cu președintele au propus - România educată - e o altă cheie a faptului că România are viitor. (…) Premierul Cîțu reprezintă garanția continuității economice și a rămânerii acasă a tinerilor noștri și a întoarcerii a celor care au plecat în străinătate. Vă felicit, domnule prim ministru, pentru ceea ce ați promovat prin România Educată cu președintele României și pentru investițiile și locurile de muncă”, a spus Emil Boc în discursul susținut cu ocazia alegerilor interne de la PNL Bihor. Primarul Clujului a militat și pentru oprirea războaielor interne în care sunt angrenați cei doi candidați la șefia PNL - Florin Cîțu și Ludovic Orban -, dar și echipele care îi susțin. (vedeți video mai jos, de la minutul 8:30) 


Ulterior, în discursul adresat filalei PNL Sălaj, primarul Boc a spus că Florin Cîțu trebuie să dețină, asemenea lui Merkel și Thatcher, și cea mai înaltă funcție în partid:  

„Eu mă uit la Germania. Cancelarul actual, Angela Merkel, care îşi va încheia curând mandatul, a fost aleasă preşedinte de partid şi premier din 2005. Vă imaginaţi în Germania un cancelar să nu fie şi preşedinte de partid şi să ai performanţă? Nu există! Robert (Robert Sighiartău – n.r.) vorbea de Margaret Thatcher în Marea Britanie. 

V-aţi fi închipuit ca Margaret Thatcher să nu fie şi preşedinta Partidului Conservator ca să poţi duce un program de reformă? Şi sistemul nostru constituţional aşa este alcătuit: trebuie preşedintele partidului şi premierul să aibă... mai ales în guverne de coaliţie cum a avut şi Merkel. Ar fi rezistat Merkel 15 ani în viaţa publică  să conducă coaliţii dacă nu ar fi fost şi preşedinta Uniunii Creştin Democrate? Nu ar fi rezistat. Deci trebuie să ne gândim şi din această, perspectivă.   

Aceste alegeri nu sunt împotriva cuiva. Fiecare om din acest partid a făcut, la timpul lui, cât s-a putut şi trebuie să-i mulţumim pentru că a dus partidul acolo unde este astăzi. Aceste alegeri nu sunt despre justificarea pierderii alegerilor anterioare, sunt despre câştigarea celor următoare”. (vedeți video mai jos, de la 1h și 31 min)

Actualul ministru de Interne, controversatul Lucian Bode, a obținut, sâmbătă, un nou mandat de șef al filialei PNL Sălaj. 

Activistul civic Valeriu Nicolae arată într-o postare pe Facebook cine este fostul șomer Lucian Bode, de profesie inginer, și cât de capabil este „adormitul de pe bancheta din spate” pentru o funcție politică și guveramentală atât de importantă cum este cea pe care o ocupă în momentul de față: 

„Domnul Lucian Bode termină o facultate de ingineri în 1998 la Oradea. Este șomer până în 2000 când devine, brusc, nu numai consilier local la 26 de ani la Valcău de Jos, dar și șef de serviciu vânzări la o fostă firmă de stat din Oradea, la numai 4 ore de condus dus întors de localitatea unde este consilier. Din 2001 devine un mic șefuț la partid, lucru care, desigur, nu are nicio legătură cu o slujbă la Electrica, firma aia deloc căpușată politic, de data asta la Zalău.

Minunea apare după 2004, când partidul lui, PD, vine la putere. Din 2005, conform CV-ului, domnul Bode este cât se poate de stânga ca șef de sindicat la o instituție de stat, șef de partid de dreapta la guvernare pe județ (Sălaj), consilier județean de dreapta și om cinstit Șef al Serviciului de Exploatare la Electrica.

Mai clar, dacă erai un angajat nemulțumit de șeful tău de la Electrica, te duceai la șeful de sindicat, care se ducea la consilierul județean responsabil, care ridica problema la șeful de partid de la guvernare, care rezolva totul pentru că toți erau aceeași persoană că doar trăim în absurdistan.

Din 2008, omul-minune-patru-în-unu devine deputat. Cum are ambiții de ministru, face și el, slugarnic și necesar, cursurile lui Oprea, cursurile Institutului Diplomatic Român și, în timpul liber, că doar e deputat la București, face și un master în managementul securității în drum spre casă, la Cluj.

La momentul în care a ajuns în parlament, domnul Bode, liberal, era dator vândut la bănci 66.000 de franci elvețieni și avea un apartament de 55 de metri pătrați în Zalău și nu lucrase, conform CV-ului său, o oră în privat. În mod așteptat, devine în 2012 Ministrul Economiei, Comerțului și Mediului de Afaceri în țara lui pește și a USL-ului.

Face și un doctorat la Cluj în perioada în care era ministru. În mod ciudat nici o biografie sau CV al domnului Bode NU INCLUDE doctoratul făcut la Cluj pe securitate energetică. Asta dacă vă întrebați de ce Câmpeanu, sfântul securicității, protejatorul de doctorate, șef peste liberalii de la ProRomânia este acum ministrul Educației.

Din nou, logic, când partidul lui revine la putere, inginerul de la Electrica, fost șef de sindicat, obsedat de securicitate, devine în guvernul Orban Ministru al Transporturilor, căci doar are absolut zero calificări sau experiență în domeniu. Acușica este ministru la MAI și mare, mare reformist liberal alături de Cîțu, Alinuța și Papagalache”.


„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.