China comunistă amenință Japonia cu bombardamentele nucleare dacă va ajuta Taiwanul. Beijingul a amenințat și SUA cu războiul nuclear


  • ACP
  • Jul 17, 2021 16:21
  • 3936
China comunistă amenință Japonia cu bombardamentele nucleare dacă va ajuta Taiwanul. Beijingul a amenințat și SUA cu războiul nuclear

După ce s-a vorbit în presa chineză despre pregătirea unui război nuclear cu Statele Unite, în iunie, comuniștii chinezi au mers mai departe, ajungând să amenințe direct, explicit, Japonia, cu bombardamentele nucleare. 

De data asta amenințarea nu vine prin intermediul presei dirijate de serviciul de propagandă al Partidului Comunist Chinez, ci direct de la un comitet de partid, care a difuzat un clip în care se vorbește despre „utilizarea continuă a bombelor nucleare” împotriva Japoniei, dacă încearcă să intervină de partea Taiwanului în cazul unei invazii chineze.

În clipul de 5 minute, care a fost postat pe canalul de comentarii militare „Liujun Taolue” de pe platforma Xigua, asemănătoare cu YouTube, naratorul începe clipul prin a spune că, dacă Japonia „îndrăznește să intervină cu forța” atunci când China „eliberează” Taiwanul, țara comunistă va răspunde cu un război total împotriva Japoniei, Armata Populară de Eliberare (PLA) lovind din prima cu bombe nucleare până când Japonia se va preda necondiționat „pentru a doua oară”. 

După ce este lăudata dezvoltarea de aproximativ 60 de ani a armelor nucleare, naratorul anunță că a propus în mod solemn „Teoria excepției Japoniei”, sugerându-se aparent că Japonia devine excepția angajamentului nuclear pe care China l-a declarat în 1964 – „No First Use” – care spunea că Armata Populara Chineză va folosi armamentul nuclear doar în scop defensiv. 

Urmează apoi în clip o rememorare a atrocităților comise de soldații japonezi împotriva chinezilor în timpul celor două războaie chino-japoneze și naratorul avertizează că, dacă va izbucni un al treilea război între China și Japonia, poporul chinez se va „răzbuna atât pentru problemele vechi, cât și pentru cele noi”. 

Japonia este singura țară din lume care a suferit un atac nuclear, mai spune naratorul, așadar dezlănțuirea armelor nucleare asupra Japoniei „va da rezultat dublu cu jumătate de efort” – detalii AICI.

Clipul a fost șters după ce a ajuns la peste 2 milioane de vizualizări, dar el a fost copiat și distribuit și pe platformele YouTube și Twitter. La scurt timp a fost lansat alt clip din aceeași sursă, în care se susține că după înfrângerea Japoniei, China își va împărți cele patru insule principale în țări independente sub „supravegherea” Chinei și Rusiei, care își vor stabili garnizoane militare acolo. 

Naratorul adaugă că Okinawa va fi ruptă de Japonia și fie va fi administrată de China, fie transformată într-o țară independentă. 

Japonia a răspuns la două zile, publicând pentru prima oară în raportul „Apărarea Japoniei”, publicat în fiecare an de Ministerul Apărării de la Tokio, o hartă a Chinei din care lipsește Taiwanul. Până în 2021 pe harta Chinei apărea și Taiwanul, spre marea nemulțumire a taiwanezilor, dar acum Japonia pare din ce în ce mai decisă să înfrunte China în cazul unei invazii a Armatei Populare asupra Taiwanului – detalii AICI

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.