News Alert! DNA efectuează percheziții la sediul Sindicatului Liber de la Metrou, în alte locații ale organizației și la una din proprietățile lui Ion Rădoi


News Alert! DNA efectuează percheziții la sediul Sindicatului Liber de la Metrou, în alte locații ale organizației și la una din proprietățile lui Ion Rădoi

UPDATE: Preşedintele Sindicatului Liber din Metrou, Ion Rădoi, a fost plasar sub control judiciar pentru 60 de zile, miercuri seară, de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie într-un dosar în care este acuzat de folosirea influenţei şi şantaj. Rădoi este suspectat că a organizat protestul din 25/26 martie, care a dus la blocarea circulaţiei metroului, pentru a face presiuni asupra ministrului Transporturilor şi directorului Metrorex pentru a ajunge la o soluţie favorabilă intereselor sale. Detalii AICI

Știrea inițială. DNA a efectuat mai multe percheziții, miercuri dimineață, la sediul organizației „Sindicatul Liber” din Metrou, în mai multe locații deținute de aceasta, dar și la reședința din Sinaia a liderului de sindicat Ion Rădoi. În total sunt vizate 16 domicilii și trei sedii ale unor instituții publice, precizează DNA într-un comunicat remis presei. 

Comunicatul DNA:Ca răspuns la solicitările formulate de reprezentanți ai mass media, Biroul de Informare și Relații Publice este abilitat să transmită următoarele:

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni asimilate celor de corupție, comise în perioada 2018 – 2021.

În cursul zilei de 14 iulie 2021, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, se efectuează percheziții domiciliare în 16 locații situate în municipiul București și județele Prahova și Ilfov, dintre care 3 sunt sedii ale unor instituții publice.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin din partea Inspectoratului General al Jandarmeriei Române. Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare”.

Perchezițiile au loc în dosarul în care conducerea Ministerului Transporturilor a făcut plângere la DNA încă din primăvară, după ce sindicaliștii au oprit circulația metroului.

Faptele vizate în anchetă sunt de abuz în serviciu, trafic de influență, zădărnicirea combaterii bolilor când acțiunea sindicală „sponană” a forțat foarte mulți pasageri să se înghesuie în mijloacele de transport în comun de la suprafață. 

Alte acuzații sunt legate de modul în care erau închiriate spațiile comerciale la metrou și la contractele între Metrorex și USL Metrou.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.