Tudorel încearcă cu disperare să-și spele imaginea printr-o nouă manipulare. Birchall: "Rar mi-a fost să întâlnesc o persoană mai sulfuroasă, mai mincinoasă și mai ticăloasă"


Tudorel încearcă cu disperare să-și spele imaginea printr-o nouă manipulare. Birchall: "Rar mi-a fost să întâlnesc o persoană mai sulfuroasă, mai mincinoasă și mai ticăloasă"

Fostul ministru al Justiției, Tudorel Toader, a precizat, într-o postare pe Facebook care se vrea a fi povestirea unui episod din accederea în respectiva funcție guvernamentală, că Ana Birchall, care a asigurat la începutul anului 2017 interimatul ministerial înainte ca el să fie numit în acel post, a cerut ca doi procurori, printre care un apropiat de-al artizanului OUG13 Florin Iordache, să fie menținuți în funcția de consilieri la MJ. 

"Din volumul,  

"Doi ani, două luni și două zile la MJ"!

- fragment -

Momentul preluării demnității de ministru a fost de scurtă durată. Predecesoarea mea avea pregătit procesul verbal de predare - primire, în două exemplare, plus trei rugăminți. O prima rugăminte, stăruitoare, să îi aprob detașarea cuiva, pe post de consilier la Guvern, fiind și prima semnătură în noua calitate. Apoi, să mențin doi consilieri, în persoana procurorilor Constantin Sima și George Muscalu, rugăminte pe care nici nu am aprobat-o, nici nu am respins-o, nu le-am dat nici o atribuțiune, iar după două săptămâni au plecat singuri", a scris Tudorel Toader pe Facebook. 

CITIȚI ȘI: În tentativa eșuată de a poza în panseluță, Tudorel minte prin omisiune în legătură cu OUG privind amnistia și grațierea

Ca replică, fostul ministru al Justiției, Ana Birchall, a subliniat că Tudorel Toader minte, fiind de fapt aflat într-o goană după reabilitare publică, în condițiile în care e cu mâinile pătate de sânge, întreaga opinie publică aflând de-a lungul timpului că se află printre cei care au moșit odiosul recurs compensatoriu. 

Pentru a demonstra că Tudorel Toader minte fără scrupule, Birchall, care și-a început interimatul ministerial pe 10 februarie 2017, a prezentat un document care atestă că procurorul Sima, cunoscut drept "locotenentul" lui Florin Iordache, nu mai lucra în Ministerul Justiției din data de 3 februarie 2017. Totodată, Birchall a adăugat că "în data de 23 februarie în prezența mea domnul Muscalu i-a comunicat domnului TT că nu dorește să colaboreze cu el și astfel a plecat din MJ odată cu plecarea mea".

Astfel, Birchall i-a solicitat lui Tudorel Toader să șteargă de pe Facebook respectiva postare și să își ceară ulterior scuzele de rigoare. 

CITIȚI ȘI: Tudorel încearcă să pozeze într-un protector al justiției, insinuând că a apărat-o cu mai multă înverșunare chiar și decât protestatarii din Piața Victoriei. Minciunile acestuia, demontate de Ana Birchall

"Rar mi-a fost să întâlnesc o persoană mai sulfuroasă, mai mincinoasă și mai ticăloasă ca acest domn fost ministru al Justiției care efectiv și-a bătut joc de justiție, care în mod conștient, deliberat și premeditat a făcut enorm de mult rău justiției, românilor cinstiți și României, care a promis și s-a angajat că dă amnistie și grațiere ca să fie numit ministrul Justiției, un domn care și-a folosit funcția de ministru al Justiției sau funcția de rector ca să își promoveze fiul notar sau cadru didactic, care atunci când era ministrul Justiției, deși nu știe nicio limbă străină (în afară de rusă probabil), fără pic de rușine, și-a prelungit mandatul de membru în Comisia de la Veneția (și a rămas membru chiar dacă guvernul a solicitat schimbarea sa) - ca să dau numai câteva exemple din adevărata activitate a acestui personaj.

Ieri, într-o postare mincinoasă și manipulativă, domnul Tudorel Toader insinuează că în 2017, când eu am asumat pentru prima dată funcția de ministru interimar al Justiției, i-aș fi solicitat să mențină în Ministerul Justiției "doi consilieri, în persoana procurorilor Constantin Sima și George Muscalu". Mai mult, cu o nemernicie rar întâlnită în goana după reabilitare publică insinuează că a fost o "rugăminte pe care nici nu am aprobat-o, nici nu am respins-o, nu le-am dat nici o atribuțiune, iar după două săptămâni au plecat singuri".

În realitate, domnul Tudorel Toader minte fără pic de rușine și, obsedat să se reabiliteze public după răul făcut justiției și românilor cinstiți, se laudă că a acționat și a luat măsuri pe care legal și faptic nu avea cum să le ia.  

De ce? Simplu!  

1. în 2017 am fost ministru interimar al Justiției în perioada 10 februarie -23 februarie 2017  

2. domnul Constantin Sima nu a fost nici măcar o secundă consilierul meu și nu l-am întâlnit niciodată în viața mea.

3. domnul TT nu avea cum să refuze o rugăminte a mea pentru simplul fapt că NU i-a fost adresată NICIODATĂ.

4. domnul TT NU avea cum să nu le dea "nicio atribuție", așa cum cei doi nu aveau cum să "plece singuri după două săptămâni" pentru simplul fapt că:  

a) domnul Constantin Sima NU mai lucra în Ministerul Justiției din 3 februarie 2017, deci cu cel puțin o săptămână înainte ca eu să asum interimatul MJ-ului. A se vedea decizia de detașare a CSM!  

b) în 23 februarie în prezența mea domnul Muscalu i-a comunicat domnului TT că nu dorește să colaboreze cu el și astfel a plecat din MJ odată cu plecarea mea! Așa că toate aceste acțiuni eroice ale domnului Tudorel Toader au fost excepționale, chiar sublime aș putea spune... doar că s-au petrecut exclusiv în mintea domnului Toader, fără nicio legătură cu realitatea.

Concluzia bazată pe realitate: Acțiunea domnului TT de a îmi lega numele de un procuror colaborator al lui Iordache este o acțiune ticăloasă și mincinoasă a domnului TT într-o încercare disperată a lui TT și a găștii sale de a mă discredita!

Domnule Tudorel Toader, așa cum v-am comunicat și ieri în privat vă comunic și astăzi public somându-vă:  

1) să înlăturați atât de pe pagina dvs. de FB cât și din orice alt înscris această informație mincinoasă!

2. să aveți demnitatea și bunul simț să vă cereți scuze!  

Și dacă tot vă scrieți memoriile, domnule TT, poate scrieți și ce ați promis că veți face imediat ce veți fi numit ministru al Justiției? Promisiuni făcute inclusiv în ședințele de partid ale PSD și ALDE... așa cum îi stătea bine unui "independent politic"!", a scris Birchall pe Facebook. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.