UPDATE Rezultate parțiale după procesarea a 80% din procesele verbale: PAS - 47.04%. Ce scor au BCS, respectiv Partidul Șor și cum ar arăta noul Parlament


UPDATE Rezultate parțiale după procesarea a 80% din procesele verbale: PAS - 47.04%. Ce scor au BCS, respectiv Partidul Șor și cum ar arăta noul Parlament

UPDATE

Conform rezultatelor preliminare ale alegerilor anticipate, prezentate de Comisia Electorală Centrală, PAS are un scor de 47.04%, în urma centralizării a 1721 de procese verbale (80,05% din numărul total de 2150). Pe poziția a doua se situează BCS cu un scor de 31.06%, iar Partidul Șor pe locul trei, având un procent de 6.91% din voturile procesate. Subliniem că la aceste scoruri PAS va forma singur majoritatea parlamentară. Datele nu conțin și voturile din Diaspora, respectiv regiunea transnistreană. 

Configurația mandatelor în Parlament conform datelor furnizate de CEC în urma centralizării a 75% din procesele verbale: 

ȘTIREA INIȚIALĂ

Comunitatea WatchDog.md și Institutul de Politici Publice au prezentat la ora 21 rezultatele primului after-poll privind alegerile parlamentare anticipate din Republica Moldova. Concret, PAS ar fi obținut cele mai multe voturi, Blocul Comuniștilor și Socialiștilor având un scor cu peste 20% mai mic. Ceea ce trebuie subliniat este că datele colectate pe care le prezentăm în cele ce urmează nu includ regiunea transnistreană și diaspora. 

Iată cum arată datele preliminare:

-Partidul Acțiune și Solidaritate - 55,1%

-Blocul electoral al Comuniștilor și Socialiștilor - 24%

-Partidul Politic Șor - 8,1%

-Blocul electoral "Renato Usatîi" - 4,1%

-Platforma Demnitate și Adevăr -1,8%

-Partidul Politic "Democrația Acasă" - 1,1%

-AUR Moldova - 0,9%

-PUN - 0,8%

-Partidul Schimbării - 0,6%

-Partidul Dezvoltării și Consolidării Moldovei - 0,5%

-Alți concurenți - 1,5%

Metodologia de colectare a datelor: 

Vedeți video:



„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.