„Coerență” și „profesionalism” la Palatul Victoria. Premierul a demis un secretar de stat la nici 24 de ore după ce l-a numit în funcție. Acuzațiile taberei Orban din PNL


„Coerență” și „profesionalism” la Palatul Victoria. Premierul a demis un secretar de stat la nici 24 de ore după ce l-a numit în funcție. Acuzațiile taberei Orban din PNL

Premierul Florin Cîţu a numit şi eliberat din funcţie un secretar de stat în Ministerul Sănătăţii în mai puţin de 24 de ore, explicaţia Executivului fiind că nu ar fi fost respectată procedura şi că mai întâi ar fi trebuit publicată în Monitorul Oficial Hotârârea de reorganizare a Ministerului Sănătăţii care să ateste că este nevoie de încă un post de secretar de stat în cadrul ministerului, scrie news.ro.

Astfel, joi, în Monitorul Oficial, a fost publicată decizia privind numirea lui Cosmin-Constantin Baciu în funcţia de secretar de stat la Ministerul Sănătăţii, iar vineri, tot în Monitorul Oficial, a fost publicată,însă, decizia pentru eliberarea lui Cosmin-Constantin Baciu din funcţia de secretar de stat la Ministerul Sănătăţii.

Liberalii din aripa Orban a partidului susțin, neoficial, că adevăratul motiv al demiterii este faptul că Baciu a fost susținut pentru funcția de secretar de stat de către filiala Bacău, care îl susține pe Ludovic Orban la președinția PNL, nu pe Florin Cîțu. Propunerea ca Baciu să fie numit secretar de stat a fost votată de PNL Bacău încă din luna februarie, în cadrul unei ședințe județene. 

În urmă cu peste două săptămâni, Marian Murguleţ a fost eliberat din funcţia de secretar de stat la Ministerul Cercetării la o zi de la numirea în funcţie, potrivit deciziei publicate miercuri în Monitorul Oficial. Surse din PNL afirmau atunci că numirea sa nu a avut acordul BEx şi nici nu a fost supus unei verificări prealabile.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.