VIDEO. Ce avere are medicul șpăgar, fost consilier local PSD, care se ruga zilnic la Dumnezeu să primească bani mulți și să nu fie prins de organe / Anterior, el fusese condamnat pentru malpraxis, dar se bucura de mare apreciere în cadrul PSD Gorj care l-a propus chiar manager de spital


VIDEO. Ce avere are medicul șpăgar, fost consilier local PSD, care se ruga zilnic la Dumnezeu să primească bani mulți și să nu fie prins de organe / Anterior, el fusese condamnat pentru malpraxis, dar se bucura de mare apreciere în cadrul PSD Gorj care l-a propus chiar manager de spital

Medicul Gheorghe Neață, de la Spitalul Județean de Urgență din Târgiu Jiu - al cărui caz de luare de mită a uimit România, mai ales prin faptul că „vorbea” zilnic cu Dumnezeu din cabinetul său pentru a-i cere pacienți cu mulți bani și protecție împotriva organelor abilitate -  are, în cadrul unității sanitare în care opera la propriu și la figurat, un salariu de 14.500 de lei, la care se adaugă gărzi plătite de aproximativ 5000 de lei.  

Anterior alegerilor din 2020, potrivit presei locale, medicul Neață ocupase și funcție de consilier județean din partea PSD, partid care îl propusese în 2019, în ciuda unei unei condamnări de malpraxis, să ocupe funcția de manager interimar al Spitalului Județean Tg Jiu, fapt care a scandalizat opinia publică la vremea respectivă.  

În ceea ce privește cazul de malpraxis, acesta s-a întâmplat în urmă cu aproximativ două decenii când un pacient a rămas paralizat din cauza unei rahianestezii făcute greșit de chirurgul Neață, în absența medicului anestezist.  

Medicul Neaţă deține, potrivit declarației de avere publicate în calitate de consilier local (vezi AICI), depozite bancare în valoare de 1,4 milioane lei (aprox 280.000 de euro), trei case (apartament, casă cu curte și casă de vacanță) și două autoturisme. 

Joi, procurorii au făcut o percheziţie în cabinetul chirurgului Neață , unde au găsit 71.000 de lei, dar și sticle de alcool scumpe, parfumuri, ori alte atenții primite de la pacienți.  

Potrivit prourorilor, în doar zece zile, medicul a primit bani de la 9 persoane.  

Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunaşul Gorj, Cristina Ciobanu, a anunţat, joi, că un medic chirurg din cadrul Spitalului Judeţean Târgu Jiu a fost reţinut pentru 24 de ore, fiind acuzat de mai multe infracţiuni de luare de mită. 

”Până în prezent s-au probat în cauză 13 infracţiuni de luare de mită. Iniţial au existat patru martori denunţători care au afirmat că medicul condiţionează actul medical de primirea unor sume de bani”, a afirmat Cristina Ciobanu. 

Potrivit anchetatorilor, rugăciunea zilnică a medicului suna cam așa: ,,Doamne, Maica Domnului, dă-mi sănătate, bani mulţi, fereşte-mă de boală, fereşte-mă de procurori!” 

Anchetatorii mai spun că medicul nu cerea o anumită sumă de bani, dar era nemulțumit dacă suma primită era mică, așa cum rezultă din înregistrările de la dosar. 

De pildă, în data de 11 iunie, medicul, după ce primește un plic de bani de la un bărbat care părăsește biroul, poartă cu voce tare următorul monolog. «ce făcu... subțire de tot, 4..., 5...6, aaa, bun mă! Buuun! Mi-a dat 5 milioane, hai... păi da. Șase. Normal, trebuia să fie 6. Păi da... moșu, doar n-ai vrea moșu... moșu trăiește.... mă așteptară 6. Mă așteptară 6!”, potrivit interceptărilor, citate de ziarul  Pandurul

 



„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.