Unica șansă a PNL: redefinirea sa ca marele partid integrator al dreptei românești


Unica șansă a PNL: redefinirea sa ca marele partid integrator al dreptei românești

Partidul Național Liberal are o singură șansă: redefinirea sa drept marele partid integrator al dreptei românești! În absența acestui fapt necesar în mod urgent, PNL se va nărui și își va pierde menirea sa sub asaltul neo-marxismului și al acestui curent de adevărat ”terorism intelectual” întruchipat de acel flagel cunoscut în Occident drept ”subcultura woke” ori ”cancel culture”, virus al declinului civilizațiilor care distruge valori sufletești și tradiții, dezastru care vine asemeni tancului sovietic alături de acest komisar anticreștin întruchipat prin amoralitatea ”de partid și de stat” adusă la rang de pseudo-virtute agresivă vizând răsturnarea ordinii naturale. 

PNL are ce moșteni și ce pune în valoare cu adevărat, în virtutea unei drepte politice naționale, deschise și proactive social: de la vechiul Partid Național Liberal al marilor Ion C. Brătianu și Ion I.C. Brătianu, al Goleștilor, dar și al lui Ion Ghica, Spiru Haret, I.G. Duca, Gheorghe Mârzescu, acel spirit al libertății rebele și constructive al moșneanului român de lângă Carpați, curajul asumării marilor mișcări naționale, dinamismul economic și pragmatismul unui patriotism pus mai presus de temeri ori de interese străine, de la bătrânul Partid Conservator al lui Lascăr Catargiu, Petre Carp ori Titu Maiorescu respectul adânc pentru tradiții, ierarhii și elite, cultura națională înțeleasă pe modelul genial al junimismului și nu în ultimul rând identitarismul înrădăcinat în esența continuității organice a românilor aici, la noi acasă; iar de la istoricul PNȚCD al lui Iuliu Maniu, Ion Mihalache și Corneliu Coposu avem de pus în lumină morala creștină, atașamentul pentru comunitate și nu în ultimul rând fermitatea respingerii oricărui tip de ideologie extremistă și totalitară.

Suntem în 2021 și cred că doar în acest fel poate să arate cu adevărat viitorul PNL: liberal în sens clasic, conservator identitar și profund ancorat în dimensiunea creștină a națiunii române. 

Dacă nu ne asumăm cu tărie aceste valori, PNL va deveni un jalnic epigon al marelui său înaintaș istoric, o formațiune politică la apus de istorie care va eșua într-un ”progresism” ideologic diluat, un partid palid care va încerca în mod stupid să împace și capra și varza, devenind puțin credibil și ajungând să trăiască în umilință și decadență.

Sus capul, liberali români, în curând va veni clipa în care să-i facem din nou mândri pe Brătieni. Prin noi înșine! Fără neo-marxism și experimente dubioase pe culoarul de dreapta al politicii din România.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.