VIDEO. Comisarul șef Christian Ciocan a făcut balamuc la secția de Poliție după ce a încălcat legea de ȘAPTE ori! Sindicatul Europol, mesaj public pentru colegul scandalagiu: ”RUȘINE!”


VIDEO. Comisarul șef Christian Ciocan a făcut balamuc la secția de Poliție după ce a încălcat legea de ȘAPTE ori! Sindicatul Europol, mesaj public pentru colegul scandalagiu: ”RUȘINE!”

Comisarul șef Christian Ciocan, la acest moment împuternicit director al Unității de Politici Publice din MAI, a încălcat legea prin șapte fapte, care au fost constatate de către patrula de ordine publică din cadrul Secției 4 Poliție, anunță, pe pagina sa de Facebook, Sindicatul Europol.

Ciocan a fost oprit de poliție în trafic după ce intrase cu mașina pe contrasens și nu avea una dintre plăcuțele de înmatriculare la autoturism. Ulterior, agenții au constatat și faptul că acesta avea ITP-ul expirat din 2018, autoturismul nu era asigurat și nici acte doveditoare nu a putut să prezinte. 

Mai mult, Ciocan, care a fost mulți ani purtător de cuvânt al Poliției Române, a făcut scandal monstru la Secția 4, amenințând și recurgând la intimidări și argumente de tipul „hai că suntem colegi”.  Pentru faptele sale, el a fost amendat cu 6000 de lei, i-a fost reținută plăcuța cu numărul de înmatriculare și i-a fost suspendat dreptul de a conduce pe drumurile publice pentru 30 de zile. 

Discuție polițiștii - Christian Ciocan

Ciocan: „Eu mi-am declinat identitatea tocmai ca să înțelegeți cine sunt...În afara de a vorbi, insulta și provoca, mai faceți si altceva? Asta nu e atitudine de polițist...Nu poți să oprești în mijlocul intersecției, să blochezi o intersecție...” 

Coleg: „Păi dvs ați intrat pe interzis” 

Ciocan: „Haide, că deja... Suntem colegi. Am respect față de toți colegii...V-ați manifestat execrabil...”

Coleg: „Dar dvs când ați vrut să vă sustrageți verificărilor...” 

Ciocan: „Bă băieți, dacă nu înțelegeți regulile de circulație, lăsați-vă, frate, de meserie!” 



Potrivit Europol, Ciocan a pătruns pe o stradă unde acționa indicatorul „Accesul interzis” și la solicitarea agenților a refuzat să se legitimeze, așteptând probabil să fie recunoscut de la televizor. Ulterior, agenții de poliție au constatat că autoturismul condus de Ciocan are ITP-ul expirat din anul 2018, autoturismul nu era asigurat, lipsea una din plăcuțele de înmatriculare, nu avea actele asupra și a refuzat să respecte indicațiile polițistului. 
 
„Îi felicităm pe colegii Secției 4, pentru că nu au cedat presiunilor lui Ciocan, care le-a adresat o serie de jigniri, afirmând inclusiv faptul că nu înțelege cum își permit niște agenți să îl amendeze și să îi țină morală. Acest incident este dovada vie că vremurile se schimbă în sistem iar legea este aplicată indiferent că vorbim despre cms. șef Ciocan sau despre un simplu cetățean. Așteptăm cu mare interes reacția MAI cu privire la acest comportament de cea mai joasă speță manifestat. Rușine Christian Ciocan!”, mai scrie Europol. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.