VIDEO. Autodenunțul liberalului Horia Grigorescu despre sinecurile PNL din cadrul Poștei Române: „Era profund roşie / Azi vorbim de o companie care gândeşte, vibrează şi respiră liberal” / Potrivit unor dezvăluiri, liberalii ar fi angajat la Poștă peste 400 de „pile”


VIDEO. Autodenunțul liberalului Horia Grigorescu despre sinecurile PNL din cadrul Poștei Române: „Era profund roşie / Azi vorbim de o companie care gândeşte, vibrează şi respiră liberal” / Potrivit unor dezvăluiri, liberalii ar fi angajat la Poștă peste 400 de „pile”

Avocatul liberal Horia Grigorescu a povestit, marţi seară, cu ocazia alegerilor de la filiala Sector 4 a PNL, despre cum a decurs mandatul său în fruntea Poștei Române, companie de stat cu aproximativ 25.000 de angajați, lăsând să se înțeleagă că s-a recurs la politizarea acesteia, fenomen petrecut, de altfel, și în alte companii de stat, unde liberalii au instalat membri de partid chiar și fără experiență în domeniu. 

Apropiat al lui Ludovic Orban, Horia Grigorescu a fost numit în funcția de director general al Poștei Române după instalarea Guvernului Orban, fiind înlocuit din funcție la jumătatea lunii iunie 2021, de un alt coleg de partid, Valentin Ștefan.

„Vreau să vă spun că, în momentul în care am pătruns în acea companie, era profund roşie. Dacă erau 20% liberali era bine. Vreau să vă spun acum cu mândrie, după un an şi şase luni, cât am fost parte din acea companie, că azi vorbim de o companie care gândeşte, vibrează şi respiră liberal. Cum? Prin reformele pe care le-am făcut, prin dăruirea şi dedicarea zi de zi. Asta trebuie să facem în tot ce înseamnă conducerea şi viaţa partidului nostru”, a declarat Horia Grigorescu, stârnit stupoare și reacții critice în presă și mediul virtual.

În februarie 2021, publicația Curentul.info dezvăluia că nu mai puțin de 400 de pile („amante, coafeze, lăutari”), „venit cu bilețele de la PNL”, ar fi fost angajate sub conducerea lui Grigorescu la Poșta Română. (mai multe detalii AICI)

 În replică, potrivit news.ro, ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Ciprian Teleman, a precizat că orice companie de stat trebuie să aibă conducere desemnată prin concurs. „Poșta Română precum și alte instituții de stat trebuie să aibă conduceri desemnate prin concurs. Trebuie să respire aerul managementului orientat spre performanță nu al cârdășiilor de partid. Un director de instituție care răspunde la telefon unui șef de la partid nu va putea face management performant”, a scris Teleman pe pagina sa de Facebook. 


„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.