UPDATE. Profesorul universitar Alexandru Șonea a fost găsit spânzurat în biroul său de la Universitatea de Agronomie, instituție pe care a condus-o alături de ministrul Sorin Cîmpeanu


UPDATE. Profesorul universitar Alexandru Șonea a fost găsit spânzurat în biroul său de la Universitatea de Agronomie, instituție pe care a condus-o alături de ministrul Sorin Cîmpeanu

UPDATE

Profesor universitar Alexandru Sonea, 69 de ani, președintele Senatului Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti, a fost găsit mort marți dimineață, în biroul său, într-o postură care i-a determinat pe anchetatori să suspecteze că acesta şi-a pus capăt zilelor, cel mai probabil înainte de miezul nopţii de luni spre marți.

Deşi nu a ajuns peste noapte acasă, familia nu s-a alarmat, iar primul care a aflat dimineaţă despre nenorocire a fost fiul profesorului. Nu poate explica nici el gestul tatălui său, scrie siteul stirileprotv.ro.

Profesor Universitarul Răzvan Teodorescu, rector interimar al USAMVB: ”Nu ştiu vreun motiv care să-l fi împins să facă un astfel de gest. Era un om foarte echilibrat, cu o familie absolut normală. Aşteptăm să vedem ce ne spun anchetatorii. Avea un comportament ca oricare altul, ca şi noi, cu mici probleme cu care ne confruntăm în viaţă, dar alte semne, nu”.

Surse apropiate de anchetă susţin că profesorul Șonea nu a lăsat niciun bilet de adio în care să îşi explice gestul. În plus, spun colegii săi nimic din ce s-a petrecut în ultimele zile nu ar fi dat de înţeles că preşedintele Senatului Universităţii Agronomice nu ar mai vrea să trăiască.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Prof. univ. dr. Alexandru Șonea, președintele Senatului Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti, a fost găsit mort în propriul birou. El a fost mulți ani de zile coleg la Agronomie cu actualul ministru al Educației, Sorin Cîmpeanu, care a ocupat funcția de rector al Universității. Alexandru Șonea avea 69 de ani. După unele surse, profesorul s-ar fi spânzurat.

„În această dimineață, prin apel 112, a fost sesizat faptul că în incinta sediului unei unități de învățământ superior, situată în sectorul 1, a fost găsit decedat un bărbat. La fața locului cercetările au fost preluate de Parchetul de pe lângă Tribunalul București și Serviciul Omoruri - Biroul Morți Suspecte și Ucideri din Culpă. Trupul neînsuflețit va fi transportat la INML în vederea efectuării necropsiei. Cercetările vizează stabilirea cauzelor și condițiilor în care s-a produs decesul", a transmis Poliția Capitalei.

Surse apropiate anchetei arată faptul că familia era îngrijorată, asta pentru că profesorul nu ajunsese aseară acasă, transmite news.ro. Anchetatorii încearcă acum să stabilească ora decesului. 

La fața locului cercetările au fost preluate de Parchetul de pe lângă Tribunalul București și Serviciul Omoruri - Biroul Morți Suspecte și Ucideri din Culpă.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.