VIDEO. Balamuc sinistru în Parlament. Senatoarea cu sacul mortuar a agresat un parlamentar de la USR PLUS. „M-a prins de faţă. Mă gândesc la plângere chiar şi penală”


VIDEO. Balamuc sinistru în Parlament. Senatoarea cu sacul mortuar a agresat un parlamentar de la USR PLUS. „M-a prins de faţă. Mă gândesc la plângere chiar şi penală”

Moțiunea a picat, dar zbieretele senatoarei urlătoare Diana Șoșoacă fac încă valuri în presa care a urmărit circul grotesc din Parlament unde aleasa pe listele AUR a adus un sac de morgă pe care aproape l-a pus în capul premierului Florin Cîțu. Aceeași senatoare este acuzată că ar fi agresat apoi un lider de la USR PLUS, senatorul Sergiu Vlad, care este și chestor al Senatului, în momentul în care acesta a vrut să dea curs solicitării lui Ludovic Orban, președintele Camerei Deputaților, de a scoate sacul din sală.  

Potrivit Mediafax, chestorul Sergiu Vlad a anunţat, după dezbaterea de la moţiunea de cenzură, că ar putea depune plângere penală împotriva senatoarei ex-AUR Diana Şoşoacă, precizând că "nimeni nu are imunitate pentru agresiune fizică". 

"Am luat sacul din faţa domnului prim-ministru şi l-am scos din sala de plen. A venit după mine şi mi-a zis să-i dau sacul, iar eu i-am spus să şi-l ia. M-a prins de faţă şi mi-a zis: 'în ce calitate mi-ai luat tu sacul?'. Eu sunt senator şi sunt chestor al Senatului. I-am spus că la cât de agresivă este, nu mă mir că este la al treilea divorţ. Este destul de violentă, verbal si fizic. Mă gândesc la plângere chiar şi penală. Nu ai imunitate împotriva agresiunilor fizice. Nu poţi să fii agresiv fizic doar pentru că eşti femeie", a declarat Sergiu Vlad, citat de Mediafax. 

Presa aflată dincolo de ușile grele ale Casei Poporului, unde avea loc un schimb dur de replici între Șoșoacă și alți parlamentari, a surprins ieșirea senatoarei cu sacul și cu telefonul cu care transmitea LIVE pe pagina sa de Facebook.  

„Nu le-a plăcut sacul în care morții din România, cei 26.000, au fost îngropați în România. Așa arată un sac în care au fost trântiți oamenii, românii așa-zis morți de COVID. Există un chestor care nu ştie să vorbească cu „dvs”, care zice: 'ia-ți-l, ia-ţi-l, fă-ţi-l'. Da? I-am pus mâna pe mască să o dau jos să se vadă la faţă. A zis că am divorțat că eram violentă. Astea sunt atacuri la persoană și se duc...în instanță", a declarat Șoșoacă, înveselită de cele întâmplate în Parlament.  



Parlamentul a respins prima moțiune de cenzură împotriva Guvernului Cîțu. Au fost 201 voturi „pentru” și un vot „împotrivă”. Pentru ca moțiunea să fie adoptată ar fi fost nevoie de 234 de voturi. „Coaliția guvernează în continuare”, a declarat Ludovic Orban, la finalul ședinței de plen. 



 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.