VIDEO "Tineretul AUR, cazat la un hotel care aparține Lukoil". Ana Guțu l-a făcut K.O. pe Chirtoacă într-o dezbatere electorală. Acuzații grave la adresa AUR: "Partid anti-european și anti-NATO, ce dispune de finanțări oculte venite pe filiera Bisericilor ultrafundamentaliste ortodoxe"


VIDEO "Tineretul AUR, cazat la un hotel care aparține Lukoil". Ana Guțu l-a făcut K.O. pe Chirtoacă într-o dezbatere electorală. Acuzații grave la adresa AUR: "Partid anti-european și anti-NATO, ce dispune de finanțări oculte venite pe filiera Bisericilor ultrafundamentaliste ortodoxe"

În cadrul unei dezbateri electorale organizate de TVR Moldova luni, 28 iunie, candidata PUN la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie, ne referim la profesorul universitar Ana Guțu, a lansat o serie de acuzații grave la adresa AUR Moldova, partid reprezentat în emisiune de fostul primar al Chișinăului, Dorin Chirtoacă. 

Concret, Ana Guțu a declarat că fondatorul AUR Marius Dorin Lulea a efectuat o vizită la sediul central al PUN pentru a propune constituirea unui bloc comun unionist în perspectiva alegerilor anticipate, însă poziționările sale politice anti-UE și anti-NATO i-au determinat pe reprezentanții Partidului Unității Naționale să refuze o asemenea propunere. 

"AUR România e un partid anti-european, anti-NATO, cu viziuni neolegionare și neoceaușiste pe care noi nu le acceptăm", a subliniat candidata PUN. 

Mai mult decât atât, Chirtoacă a mințit senin în emisiune în momentul în care a spus că AUR a fost partidul care a propus prima dată constituirea unui bloc electoral comun al unioniștilor. De fapt, PUN propusese un asemenea scenariu, dar cu condiția ca ambele partide să candideze sub un alt nume / siglă, însă pentru AUR a fost mai importantă coloratura politică decât unionismul. Ulterior, pe ultima sută de metri, AUR Moldova a propus PUN constituirea respectivului bloc electoral comun, dar mult prea târziu pentru a se concretiza, iar, pe de altă parte, au apărut din ce în ce mai multe date privitoare la jocurile făcute de Alianța pentru Unirea Românilor în vederea discreditării unionismului, chestiune favorabilă fără doar și poate Kremlinului. 

RECOMANDĂM ȘI: VIDEO. AUR ajută BCS să mobilizeze electoratul românofob la alegerile din 11 iulie. Circul făcut de Chirtoacă&co. la punctul de trecere intern din Rîbnița

Nu în cele din urmă, Ana Guțu a precizat că deține informații conform cărora tineretul AUR a stat cazat o bună perioadă de timp, în Chișinău, la "Hotelul de 5 stele Time, care se află în Parcul Valea Trandafirilor, cazarea fiind foarte scumpă". Detaliul de maxim interes invocat de Ana Guțu în legătură cu respectivul hotel constă în faptul că ar aparține Lukoil Moldova și Universității Slavone. Privitor la Lukoil, nu putem să nu amintim o declarație a dizidentului anticomunist rus Vladimir Bukovsky, apărută pe canalul BBC: "Lukoil înseamnă Gazprom, care are 30% din compania austriacă OMV. Iar Gazpromul nu înseamnă altceva decât KGB. Aşa că lucrurile sunt clare, prin Lukoil, KGB a pus mâna pe întregul sistem energetic din România".

Chirtoacă: Cu doamna Guțu am făcut parte împreună din Partidul Liberal, personal reprezint în continuare PL, dar suspendat pe perioada campaniei electorale pentru a fi împreună cu ceilalți unioniști sub flamura AUR. Întrebarea mea e următoarea: ce vă împiedică ca și dvs., alături de noi, să fim toți unioniștii pe o singură listă în așa fel încât să nu fie nevoie practic să vorbim același lucru în cadrul acestei emisiuni și în general în campania electorală? 

Guțu: Noi v-am invitat să faceți parte dintr-un bloc electoral cu denumire neutră. Însă, AUR România e un partid anti-european, anti-NATO, cu viziuni neolegionare și neoceaușiste pe care noi nu le acceptăm. Nu putem să mergem cu acest partid care s-a compromis în România. Acesta este răspunsul meu. Acest partid, cu acest logo, este legat de scandaluri, de Șoșoacă, de scuze în fața Ambasadei Rusiei, de finanțări oculte venite pe filiera Bisericilor ultrafundamentaliste ortodoxe, Sputnik, rețeaua de propagandă rusească ș.a.m.d. Vreau să-l întreb pe domnul Chirtoacă dacă este la curent cu locul în care sunt cazați tinerii din AUR care sunt chemați la training-uri, diferite seminarii politice,care au loc la Chișinău?

Chirtoacă: La mine acasă. Merg și vă arăt.

Guțu: O fi de ultimă oră, dar eu zic din luna martie de când AUR a traversat Prutul. 

Chirtoacă: De o lună de zile. 

Guțu: Eu zic că din luna martie sunt cazați la Hotelul de 5 stele Time, care se află în Parcul Valea Trandafirilor, iar cazarea e foarte scumpă și acest hotel aparține Lukoil Moldova și Universității Slavone. Astea sunt informațiile pe care le-am primit. 

Chirtoacă: În ultimele 5 minute doamna Guțu a debitat atâtea minciuni că nu are sens să le luăm pe rând. 

Guțu: Poate nu sunteți la curent. 

Chirtoacă: Din momentul în care s-a spus despre AUR, care abia a câștigat 10% din preferințele de vot din România, că deja s-a compromis. Când s-a compromis? Când anume dacă nu a apucat să ajungă la guvernare și de abia a intrat în Parlament? 

Guțu: Trebuie să fiți la București să înțelegeți. 

Chirtoacă: În al doilea rând doamna Șoșoacă nu face parte din partidul AUR.

Guțu: Dar a intrat în Parlament pe lista AUR. 

Chirtoacă: În al treilea rând AUR e pro-NATO, pro-UE, dar cu un discurs suveranist. În al patrulea rând, vreți bloc cu noi sau ne acuzați de toate relele de pe lume? În al cincilea rând, toți unioniștii ne-am adunat sub flamura AUR.

Guțu: Nu tot ce strălucește e AUR și nu tot ce e galben promite un viitor luminos.

Chirtoacă: Și nu tot ce zboară se mănâncă.

Guțu: Exact. 

Chirtoacă: E păcat că oamenii se uită acum la noi și se crucesc cum 2 unioniști cu scaun la cap, cu pregătire universitară, academică stau și se ceartă în condițiile în care v-am întrebat ce vă împiedică că poate rezolvăm să fim pe aceeași listă că mai avem timp. 

Guțu: Timp nu mai e. Pe 25 a expirat timpul. 

Chirtoacă: Modificările se pot face cu până la 7 zile înainte de (alegeri - n.red.). (...) Din păcate am observat că și unioniștii sunt atacați că ar fi cu interese, că ar fi nu știu cum. Rămâne doar să tragă concluzii cei care ne urmăresc. Este absurd și aberant. În loc să găsim soluții să fim uniți noi între noi politicienii pentru a veni cu o ofertă unionistă în fața cetățenilor ajung să fie atacați de către politicieni înșiși unioniștii, cum a făcut acum doamna Guțu. Anterior a mai spus și că au propus un bloc, nu au propus nimic. Noi am fost aceia care am propus blocul, iar iar dumnealor au refuzat. 

Guțu: Nu este adevărat. Noi am propus mult mai înainte, iar în condițiile în care a venit liderul dvs., Marius Lulea, la partid la PUN și a spus că AUR este anti-UE și anti-NATO cum putem să facem bloc cu dvs.?

Vedeți video de la minutul 23: 


„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.